mandag, juli 31

Hizbollahs "ret til selvforsvar"

En vis Jan Hoby, som Minut ganske rammende beskriver som "meget aktiv på venstrefløjen", har formået Berlingske Tidende til at publicere et læserbrev (ikke online) i dag, betitlet "Hizbollahs ret til selvforsvar":
Mediernes næste entydige dæmonisering af Hizbollah nærmer sig det groteske. Det fremstilles i bedste fald, som om to "lige slemme voldsparter" står over for hinanden, men som oftest som om det kun er Hizbollah, der er problemet. Virkeligheden er noget anderledes.
Virkeligheden er ganske rigtigt noget anderledes. Jan Hoby læser tydeligvis ikke de samme aviser som jeg.

Politiken: Norge, Sverige og EU fordømmer israelsk angreb.
Intet kan retfærdiggøre israelsk angreb, siger EU's udenrigspolitiske talsmand.

Berlingeren: Israelsk angreb vækker verdens vrede. Israelske missiler dræbte i går over 60 civile - primært ældre, kvinder og børn - i byen Qana i Sydlibanon. Tragedien blev fordømt verden over. Den danske udenrigsminister kalder angrebet »helt uacceptabelt«. FNs Sikkerhedsråd hasteindkaldt i aftes.

Jyllands-Posten: Olmert: Israel vil fortsætte angreb
Israel vil fortsætte angrebene i Libanon, indtil truslen om raketangreb er ophørt, og fangne soldater er frigivet.

Information: Hizbollah er en moderne virksomhed
Ligesom de dramatiske kampe ved Bint Jbeil i sidste uge vil gårsdagens blodige flyangreb på den sydlibanesiske landsby Qana ikke føre til nogen afgørende svækkelse af Hizbollah.

Jan Hoby skribler videre:

Israel beklager sig over, at 2-3 israelske soldater er taget til fange, men Israel har selv hundredvis af palæstinensiske fanger og libanesiske fanger.

Nu graver israelerne mig bekendt ikke tunneler under grænsen og dræber og bortfører tilfældige værnepligtige i nabolandene. Jeg har heller ikke hørt om israelske selvmordbombere, som er blevet snuppet i at snige sig over grænsen til Libanon for at sprænge cafégæster i luften.

Israel beklager sig over, at Hizbollah bliver støttet af Iran og Syrien, men Israel modtager selv tre milliarder dollars i hjælp fra USA hvert år.

Måske fordi, der immervæk er forskel på at få hjælp til at forsvare sig selv, og på at modtage våben til at angribe civile.

Israel føler sig "truet" af Hamas og Hizbollah, men de seneste år er der dræbt ca. ti palæstinesere for hver israeler. Så hvem hvem er truet?

Denne form for bodycount er komplet idioti. Man kan lige så godt stille spørgsmålet: Sidste år lagde politiet X antal kriminelle i håndjern. I samme periode lagde kriminelle Y antal politibetjente i håndjern. Så hvem truer hvem?

Israel beklager sig over, at Hizbollah bruger missiler mod Israel, men de forsvarer sig kun mod områdets stærkeste militærmagt, som bruger alt fra F16-fly til missiler og kampvogne.

Ganske bortset fra, at Irael er blevet angrebet i årevis af raketter affyret fra Libanon og Gaza, hvordan kan det så være, at islamisternes raketter udelukkende er rettet mod civile dybt inde i Israel?

Hizbollah fremstilles også som en fascistisk terrororganisation af både venstre og højrefløjen i det politiske landskab.




Så Jan Hobys kammerat i Enhedslisten, Asmaa Abdol Hamid ser altså Hizbollah som en fascistisk terrorgruppe? Hvordan kan det så være, hun støttede dem så så sent som i fredags?







Men hvis Hizbollah er en fascistisk terrororganisation, så er det vel o.k., at Israel bomber dem tilbage til stenalderen?

Ja for pokker! Endeligt en smule fornuft at spore hos Hoby. Glæden er dog kort:

Hizbollah er er hverken en fascistisk- eller en terrororganisation. Fascismens historiske funktion er at smadre arbejderklassen, ødelægge dens organisationer og undertrykke politiske frihedsrettigheder, når magthaverne er ude af stand til at regere og dominere ved hjælp af det demokratiske maskineri.

Rent bortset fra de indledende marxistiske floskler, så forekommer det mig at være en overordentlig præcis beskrivelse af en bevæbnet gruppering som Hizbollah: De nedsætter sig i det sydlige Libanon, håndhæver deres egen justits og indleder en krig mod nabolandet! Og den libanesiske regering er ude af stand til at regere og dominere ved hjælp af det demokratiske maskineri i de områder, Hizbollah dominerer.

At tale om Hizbollah som en terrororganisation er absurd, for hvilken terrororganisation har masseopbakning i sin egen befolkning?


Tjae, for eksempel: IRA i Nordirland og ETA i Baskerlandet nød i sin tid stor opbakning i befolkningen, indtil befolkningen fik nok af den afsindige vold. Det samme vil forhåbentligt før eller siden ske for araberne, omend man kan have sine tvivl.

Syv ud af ti libanesere støtter Hizbollahs bortførelse af de to israelske soldater, der står bag konflikten mellem de to lande, viser en meningsmåling. (...)

Jeg skal her være så elskværdig at se bort fra Jan Hobys ubehjælpsomme sprogbrug, som kaster hele skylden for konflikten på tilfældige to israelske soldater, og ikke på deres kidnapning og drabene på deres kammerater. I øvrigt ender med at give Hoby Hizbollah ansvaret for hele miseren:
86,9 procent af de adspurgte bakker op om Hizbollahs angreb på Israel. (...) Opbakningen er størst blandt Libanons shiamuslimer, hvor 96,3 pct. mener, at bortførelsen af soldaterne var rigtig.

Så fra at fremstille Hizbollah som frihedskæmpere, som blot forsvarer sig mod Israels enorme militære overmagt er det pludseligt Hizbollah, der - åbenbart ud fra et slags folkeligt mandat, startede krigen.

Enhver har lov til at skifte mening, det har jeg selv gjort flere gange i mit liv, men at gøre det i løbet af et enkelt læserbrev slår vist alle rekorder.

lørdag, juli 29

Integration lig "racisme" - nu også i New Zealand

I New Zealand har den konservative oppostionspolitiker, Don Brash, haft den frækhed at mene, at indvandrere skal anerkende demokratiet, lovgivningen , religoinsfriheden og kvinders ligestilling i indvandrernes nye hjemland. Logisk nok er han nu anklaget for at være racist af New Zealands indvandrede muslimer. (Via Tim Blair)
Diversity in society was fine, but there could be too much of a good thing, he [Don Brash] said told an immigration consultants' conference on Friday, likening it to drinking red wine.

"A certain amount is good for one's health - too much too quickly alters your personality and can be thoroughly bad."

Brash, who is the shadow prime minister, refused to specify who he was talking about, but Muslim group leaders had no doubt it was their people.

Naturligvis. Som vi alle ved er muslimer en race og ikke en religion. Eller hvordan er det nu...

Pancha Narayanan, president of the Federation of Ethnic Councils, said a comment by Brash that immigrants should have a good command of English, or quickly learn the language, was a sign that he would prefer them to come from English-speaking countries.

He said the speech had an element of racism and an anti-Muslim tone.

Hvorfor hører man aldrig indvandrede buddhister eller Jehovas Vidner jamre over racisme, når nogen beder dem overholde landets love.

Fjenden dækker sig bag FN

FN's Generalsekretær, Kofi Annan, fordømte forleden Israels angreb på en FN-observationspost, hvor fire FN-soldater blev dræbt, som "tilsyneladende overlagt."

Melanie Phillips kan dog fortælle en anden historie. Den canadiske Major Paeta Hess-von Kruedner, som blev dræbt under angrebet, skrev i en e-mail nogle dage før:

''What I can tell you is this,'' he wrote in an e-mail to CTV dated July 18. ''We have on a daily basis had numerous occasions where our position has come under direct or indirect fire from both (Israeli) artillery and aerial bombing.

''The closest artillery has landed within 2 meters (sic) of our position and the closest 1000 lb aerial bomb has landed 100 meters (sic) from our patrol base. This has not been deliberate targeting, but rather due to tactical necessity.''

Den tidligere øverstkommanderende for FN's styrker i Bosnien, den canadiske Generalmajor Lewis MacKenzie, kommenterer den sidste bemærkning således:
''What that means is, in plain English, 'We've got Hezbollah fighters running around in our positions, taking our positions here and then using us for shields and then engaging the (Israeli Defence Forces),'' he said.

It's a tactic MacKenzie, who was the first UN commander in Sarajevo during the Bosnia civil war, said he's seen in past international missions: aside from UN posts, fighters would set up near hospitals, mosques and orphanages.

Så Hizbollah bruger FN's ubevæbnede observationsposter som base for deres missil-affyringer mod israelske civile, og Israel forsøger at fjerne dem, uden samtidig at ramme FN-soldaterne, så tæt på som to meter fra posten. Men en granat ramte på et tidspunkt for tæt, og fire observatører døde. Dette er tragisk, men at tale om en bevidst handling som Annan gør, er at vende tingene på hovedet.


Samtidig i Gaza bruger Hamas tydeligt afmærkede FN-ambulancer til at transportere deres krigere til og fra kampzonerne. (se også Polimiken)

Jeg håber, den ambulance var stjålet eller markeringerne var falske, ellers har Annan virkeligt et forklaringsproblem. Så har FN "tilsyneladende bevidst" deltaget i krigen.

Ordbog over det internationale sprog

Victor Davis Hansen har lavet en lille liste over, hvad der egentligt menes når det internationale samfund og pressen skal beskrive det, der foregår i Hizbollah-land i disse uger. Et must-read

Et par eksempler:


Innocent” often refers to Lebanese who aid the stockpiling of rockets or live next to those who do. It rarely refers to Israelis under attack.

The “militants” of Hezbollah don’t wear uniforms, and their prime targets are not those Israelis who do.

Quarter-ton” is used to describe what in other, non-Israeli militaries are known as “500-pound” bombs.



Et andet eksempel, ofte brugt i danske medier er "Israel fortsætter med at angribe Libanon." Her ser man bekvemt bort fra den enkle kendsgerning, at Irael netop ikke er i krig med Libanon, men bekæmper en velbevæbnet, talstærk terror-organisation, som bruger libanesisk territorium til at angribe Israel fra.
Siden Israel frivilligt trak sig tilbage fra sikkerhedszonen i det sydlige Libanon har libanons regering haft seks år til at afvæbne Hizbollah, men har ikke magtet, villet, ønsket det - jeg kender ikke nok til libanesisk indenrigspolitik til at kende grunden, formentlig en kombination af de tre sammen med nogle andre hensyn. Nabolandet Syrien ville f.eks. ikke bryde sig om det.

Faktum er, at hverken Hizbollah eller Hamas kæmper mod en besættelsesmagt. Dén undskyldning kan de ikke længere bruge. Målet er en udslettelse af Israel fra landkortet og israelerne har - som vi andre - selvsagt ret til at modsætte sig dette. Israelerne kan bruge våben, vi andre bliver nødt til at nøjes med at bruge ord.

fredag, juli 28

Fredsteori er ikke i krise

Hans Hauge havde i går en kommentar i Jyllands-Posten omkring ideen om, at demokratiske lande ikke fører krig mod hinanden. Teorien stammer fra den amerikanske sociolog Dean V. Babst og lyder i sin korthed, at " demokratiske stater fører ikke krig mod hinanden." Hauge konkluderer:

En demokratisk stat kan godt gå i krig med en diktaturstat. England gik i krig med Argentina om Falklandsøerne. Så faldt regimet i Argentina, og nu er det svært at forestille sig en krig mellem de to lande, fordi Argentina er demokratisk.

Teorien har også været brugt i forbindelse med Israel. Det var et demokratisk land i krig med totalitære stater. Og totalitære stater er ofte i krig: tænk på Iran-Irak krigen.
Så langt så godt. Men Hauge spiste sidste år frokost med en palæstinensisk politiker, Mustafa Barghouti, som tilbyder "en tredje vej", hvad det så end måtte være, mellem Fatahs korruption og Hamas' terror.

Han sagde dengang, at der først ville komme fred mellem Palæstina og Israel den dag, da Palæstina blev demokratisk. Jeg spurgte ham om Libanon, men det var ikke demokratisk, udtalte han dengang. Jeg tænkte: Her har vi beviset for Babsts teori.
Men så alligevel ikke, åbenbart:

Og så kommer udfordringen. Siden samtalen har der været valg i de palæstinensiske områder, hvor Hamas nu er demokratisk valgt, og hvor Barghoutis parti også er valgt ind skønt med ganske få procent. Ser vi nordpå til Libanon, er Hizbollah repræsenteret i regering og parlament. Libanon og de palæstinensiske områder er dermed demokratiske stater.
Og nu har vi da for første gang i historien en krig mellem tre demokratiske stater. Spørgsmålet er: Holder fredsteorien så ikke længere? Ikke så snart var de demokratisk valgt, før Hamas indledte et angreb på Israel. Er det sådan, at Babsts teori nu må opgives? Dermed er det blevet vanskeligere at begrunde demokrati.

Der er en anden mulighed, som må undersøges, og som skal begrundes. Er Libanon et demokrati? Nogle siger, det har været det siden uafhængigheden. Hvis det ikke er - Barghouti mente ikke, det var - så holder teorien. Man hvad nu hvis det er?

Så er krisen nu den alvorligste krise for demokratiets teori nogen sinde. Teorien holder dog, hvis der ikke er tale om en krig mellem stater, men mellem staten Israel og to terrorgrupper, men hvis Libanon fastholder, at det er staten Libanon, der bliver angrebet, så falder teorien.
Der er flere svagheder i Hauges argumenter. For det første er det ikke første gang i historien, at en anti-demokratisk parti er blevet stemt til magten ved et demokratisk valg. Det klassiske eksempel er nazisterne i Tyskland i 1933. Partiet stillede op med et helt åbent program, som bl.a. indebar, at der ikke ville blive afholdt flere frie valg, hvis Hitler kom til magten. Partiet fik omkring 33 procent af stemmerne, nok til at overtage regeringsmagten..

For det andet.
Israel er ikke i krig med Libanon, men med Hizbollah, en svært bevæbnet islamo-fascistisk millits, som har fuldkommen kontrol over den sydlige del af Libanon.

I modsætning til Hauges frokostgæst vil jeg gerne anerkende Libanon som en demokratisk stat. Problemet er, at staten har tilladt, at hele den sydlige del af landet er blevet fuldstændigt overtaget af Hizbollah, den eneste gruppering, som efter borgerkrigen har fået lov til at beholde en væbnet millits.

Ikke alene er denne hær udenfor Libanons lovlige regerings kontrol, den under direkte kommando af Syrien og Iran.

En stat er defineret ved, at den kan opretholde et voldsmonopol, dvs. at angreb udefra skal besvares af landets væbnede styrker, og forbrydelser begået i samfundet skal opklares af politet og pådømmes af landets domstole.

Libanon har imidlertid tilladt Hizbollah at oprette en de facto stat inden for dets egne grænser, og derfor er Israels modangreb ikke rettet mod den libanesiske stat, men mod Hizbollohs parallel-stat.

Befolkningen i Gaza har nærmere stemt imod Arafats korrupte pampere end for Hamas' selvmordsbombere. Men fordi et flertal i befolkningen stemmer et fascistisk parti til magten, betyder ikke, at styret dermed bliver et demokrati.


Så teorien om, at demokratier ikke bekriger hinanden holder altså stadig.

mandag, juli 24

"Kritiske" muslimer støtter ekstrem Islamisme

Så meget for at "bygge bro" mellem Islam og vesten. Shirin Khankan, grundlægger af Kritiske Muslimer demonstrerer sin kritik. Nej ikke af muslimer, sjovt nok.

Fra Sapphos fortrinlige dækning af fredagens anti-Israel demo i København:

En af Sapphos kilder talte med en temmelig rystet irakisk tilhører på Rådhuspladsen, der kunne berette, at en af Hizb ut-Tahrir-talerne mindst fem gange havde truet jøder med døden.


Sherin Khankan (midt i billedet med taske) deltog i Hizb ut-Tahrirs demonstration. Foto: Sappho
Sherin Khankan melder kulør
Men der var visse ændringer i forhold til Hizb ut-Tahrirs sædvanlige facon: Hvor Hizb ut-Tahrir tidligere talte om den zionistiske stat, hedder det nu åbenlyst ”Jødestaten”. Hizb ut-Tahrirs sikkerhedsfolk optræder ikke længere med hvide armbind, men er mere diskrete, i hvide skjorter og mørke benklæder.

Organisationens talsmand i Danmark, Fadi Abdullatif, er tidligere dømt for trusler mod jøder og benytter sig gerne af en truende og aggressiv retorik, men det er ikke tidligere sket, at organisationens tilhængere åbenlyst er gået til angreb på omkringstående, som det skete denne fredag.

Endelig er der grund til at bemærke en yderligere nyskabelse: Blandt Hizb ut-Tahrir-demonstranterne på Rådhuspladsen bemærkede man lederen af de såkaldte "Kritiske Muslimer" Sherin Khankan, der ud over at have opdyrket et ry som moderat også er medlem af Det Radikale Venstre.



Jeg glæder mig til at se Sherin på DR2 i endnu en "Integration eller Fredelig Sameksistens" debat sammen med Tøger Seidenfaden og Abdul Wahid Pedersen. Kurt Strand skal naturligvis som sædvanlig være ordstyrer.
Nogen, der tør vædde en Københavnerstang på, at Sherin får lov til at sno sig ud af et spørgsmål om, hvad hun egentligt laver i en demonstration sammen med fascistiske hvidskjorter? Hvis spørgsmålet overhovedet bliver stillet.

NB: se også Uriasposten

søndag, juli 23

Indonesisk redaktør for retten for at vise Muhammed-tegninger

Fra BBC via Dhimmi Watch :

Indonesia cartoon editor charged
Protesters in Jakarta burn the Danish flag on 3 February 2006
The cartoon row sparked anger throughout the Islamic world
An Indonesian journalist faces trial over his decision to publish cartoons depicting the Prophet Muhammad.

Teguh Santosa, online editor of Rakyat Merdeka, is charged with inciting hatred towards a religious group.

Mr Santosa posted the cartoons in February at the height of international controversy over drawings which first appeared in a Danish newspaper.

The images, including one which showed Muhammad with a bomb in his turban, sparked anger across the Islamic world.

Islamic tradition explicitly prohibits any depiction of Allah and the Prophet.

Denmark was forced to temporarily close its embassy in the Indonesian capital, Jakarta, as days of protests peaked.

Mr Santosa said he published the images to give readers the full story on the cartoons issue.

"We just wanted to let people know about the cartoons, which were being strongly protested at that time," he told the Associated Press news agency.

Mr Santos, who was formally arrested and charged on Thursday, faces up to five years imprisonment if found guilty, his lawyer said.

Media freedom watchdog Reporters without Borders condemned his arrest and called for the charges to be withdrawn.

****
Moderate, Tolerant Indonesia, som Robert Spencer skriver. Det må vist være kommentar nok.

fredag, juli 21

Flyskræk tvinger flygtninge til at vende om

Man tager sig til hovedet. Det her er altså ved at udvikle sig til en fuldkommen farce.

Berlingeren:
Et fly med evakuerede danskere måtte fredag vende om og flyve tilbage til Cypern. Et nyt fly letter formodentlig fredag aften.

Omkring 300 afkræftede danske statsborgere, der er flygtet fra bomberne i Libanon, fik sig fredag eftermiddag endnu en forskrækkelse.

Efter en lang ventetid i lufthavnen på Cypern slap landingshjulene endelig jorden, og trygge omgivelser i Danmark rykkede nærmere.

Men efter kort tid i luften vendte flyet snuden og satte igen kurs mod Cypern.

- Ventetiden havde fremkaldt flyskræk hos nogle, som måtte af, fortæller kontorchef i Udenrigsministeriet, Jens-Otto Horslund.

- Det har været en hård tørn. Først er de flygtet med færgen Akioni, så har de ventet i lang tid på at komme i luften, og så har de oplevet at komme tilbage igen, siger han og understreger, at de som de første kommer med fly, der efter planen letter fredag aften.

Så ikke alene har de afkræftede danske statsborgere først rendt de danske myndigheder på dørene for at komme væk fra bomberne i Libanon, de er så under enorme logistiske vanskeligheder fra Danmarks side blevet evakueret og sendt til Cypern, sat i sikkerhed på et chartret fly - alt sammen på det offentliges regning - og så må flyet vende om fordi nogle af passagererne havde fået flyskræk!

Helt ærligt... hvor forkælet må voksne mennesker have lov til at opføre sig?

Kidnappet barn tilbage hos mor

Intet er så galt, at det ikke er godt for nogen.

Fra Berlingske:
En 38-årig mand nåede lige at sætte fødderne på dansk jord efter at være sluppet ud af Libanon, før politiet anholdte ham for bortførelse.
Den 38-årige mand fra Århus rejste i maj til Libanon sammen med sit to-årige barn, selv om det er moderen, der har forældremyndigheden over barnet.

Politiet i Århus fik efterlyst manden internationalt, men kunne ikke gøre mere i sagen. Først da Udenrigsministeriet ringede til politiet i onsdags, var der pludselig håb for moderen igen.

Ministeriet kunne fortælle, at manden havde meldt sig til myndighederne for at blive evakueret. I går landede han i Kastrup Lufthavn sammen med barnet, og her blev han straks anholdt. Det oplyser kriminalkommissær Jørn Andersen til Østjyllands Radio.

Politiet havde sørget for, at moderen var med i lufthavnen, så barnet straks kunne blive genforenet med hende.

Den 38-årige blev fredag fremstillet i grundlovsforhør og fængslet i fire uger. Han risikerer op til fire års fængsel.

tirsdag, juli 18

Der er sandeligt sket noget siden dengang

Verden har visseligt ændret sig siden min ungdom:

1979:

Jeg er i Iran som ungt menneske sammen med min far, som arbejder for en dansk koncern. Den islamiske revolution bryder ud om ørerne på os. Natlige skudsalver og eksploderende granater. Amerikansk (læs vestligt) udseende mennesker bliver gennembanket på gaden af pøblen. Fuldkommen kaos, soldater skyder på demonstranter, demonstranter skyder på hinanden. Hundreder af døde og sårede; undtagelsestilstand, udgangsforbud, flere skyderier.

Min far tør ikke længere tage ansvaret for mig og sender mig hjem. Går alene gennem en panikslagen lufthavn. Tusinder og atter tusinder af desperate mennesker af alle nationaliteter råber, græder, bønfalder om at komme væk. Lufthavnsfunktionærere øjner chancen for at vride en dagsløn ud af hver eneste passager og gør det. Flyene er forsinket i timevis, står i solen og venter på brændstof, mens passagerene smelter og bider negle: Hvad nu hvis en bevæbnet selvbestaltet "revolutions-garde" pludseligt dukker op og beordrer alle ud. Risikoen er absolut reel.

Kommer endelig i luften. Mødes i København af mistænksomme paskontrollører. Passet bliver vendt og drejet. Næste stop: mistænksomme toldere - vær venlig at åbne dine kufferter. Har du en kvittering for det, du har købt?

Nogle måneder senere: Min far kommer hjem, hans firma har besluttet at opgive. Efter måneders risikofyldt pendling til og fra arbejde i Teheran, efter at være blevet holdt indespærret på sit kontor af rasende arbejdere som truede ham på livet kommer han hjem, efterladende de fleste ejendele i Iran. Hans velkomst er en endevenden af baggagen og et ødelagt image i firmaet. Vel er det ikke hans skyld, men ikke desto mindre har firmaet lidt tab på hans vagt.


2006:

Ministerium frygter for danskeres sikkerhed

I løbet af natten vil tre SAS-fly lette fra Syriens hovedstad, Damaskus, med kurs mod Danmark, hvor de efter planen vil lande fra kort efter midnat og i de efterfølgende timer.

Der vil være sundhedsfagligt personale om bord på flyene, og ved ankomsten i Kastrup vil passagerne blive mødt af krisepsykologer og læger.


Som sagt, meget har ændret sig!

mandag, juli 17

Sådan er vor fjende: Video af mishandlede US-soldater.

Da jeg faldt over denne her (link sidst i artiklen) for et par dage siden, var min første tanke at publicere den omgående sammen med en lang række rasende tirader.
Samtidig var jeg godt klar over, at det ikke ville føre til noget. Jeg var stærkt i tvivl om, hvorvidt jeg overhovedet skulle poste det, men på den anden side er det godt at blive mindet om, hvad slags "mennesker", vi kæmper imod.

Det er så let at sidde bag skærmen og skrive mere eller mindre højtravende artikler om, at vi må bekæmpe den nye fascisme, mens tv'et i baggrunden kværner: En bombe eksploderede i dag, bla bla.. to amerikanske soldater blev dræbt, bla bla..

Vi sidder trygt og godt herhjemme, mens soldaterne gør arbejdet for os. De ser fjenden i øjnene hver eneste dag, og hver eneste dag er der nogle af dem, der dør eller bliver såret. Somme tider bliver de dræbt på en måde, der modstår enhver fatteevne.

Som det vil være de fleste bekendt blev to amerikanske soldater fra 101. airborne taget til fange for godt en uge siden. Deres lig blev kort efter fundet, mishandlet ud over enhver forstand. Ligene var så lemlæstede, at de måtte identificeres gennem deres dna.

Al Qaida i Irak sendte kort efter en video ud på nettet, som viser de arme soldaters maltrakterede lig, alt imens bødlerne praler af slagtningen og messer deres sædvanlige Allah Akbar.

Jawa Report har en - gudskelov forkortet - udgave af den uhyrlige film, og jeg linker til den for at minde om hvilken vanvittig og sadistisk fjende, vi står overfor. Ingen handling er åbenbart for nedrig, sålænge den udføres med Allahs navn på læben.

Linket er her (ca. en fjerdedel nede af siden, efter billederne.) Jeg advarer: videoen er modbydeligt og viser en sadisme, der ville få en SS-veteran fra østfronten til at kaste op af væmmelse.

Så er det disse barbarer vi skal forhandle med? Skal vi møde dem med dialog og respekt? Skal vi forstå deres kultur?


I så fald, her er mit forhandlingsgrundlag:

Kys mit uomskårne lem!

Det eneste jeg vil møde den slags svin med er en bundløs foragt og en ventende galge. Intet under de tror, deres Gud er stor, når de selv er så usselt små.

(OK, sorry. Min vrede har ikke helt lagt sig. Det vil den heller aldrig gøre.)







Kristian Menchaca and Thomas Tucker, I salute you.


May you rest in peace.

søndag, juli 16

Terrorist bomber terrorist

Det her er nok det morsomste jeg længe har læst. Fra Tim Blair citeret i dens helhed, for jeg kan altså ikke gøre det bedre selv:


Life isn't fair

You try to be the best little civilisation-hater you can be, railing against Israel and the US, and you still get blown to pieces by insane Islamic suicide bombers:

KARACHI: At least five persons including MMA leader Allama Hassan Turrabi were killed and three others including slain Hassan Turrabi son received grievous injuries in a suicide attack and firing incidents here Friday ...

According to the police, Allama Turabi was on his way to his residence after attending a big anti-Israel rally organised by the MMA at Binori Town Mosque after Friday prayers to condemn the Israeli bombardment on Palestine and Lebanon. As soon as he reached near his residence, a suicide bomber, who was reportedly standing a few steps away from the gate of the residence, moved towards him.

The bomber—described as “wearing a black gown on blue jeans, which is commonly used by Shia ulema”—was subsequently arrested:

Authorities [have] taken the body parts of the suicide bomber into custody ...

How did Allama’s supporters react?

As soon as the doctors pronounced Allama Turabi dead, his followers and supporters started crying and chanting slogans against America, Israel and the government.

Naturally.

Turabi had strongly criticized Israel and expressed support for Hamas and Hezbollah, according to local news reports.
Live by the suicide bomb, die by the suicide bomb.

***
Ak ja, det er sandelig ikke nemt at tilhøre "fredens religion".

lørdag, juli 15

Svensk forsker: Skånsk fremmedhad er danskernes skyld

Den svenske professor Marie Demker har undersøgt regionale forskelle i den måde svenskerne opfatter indvandring. Således er man i Skåne mere kritisk end i f.eks Nordsverige -og det er danskernes skyld!

Denne ejendommelige iagttagelse har fået Weekendavisens Frede Vestergaard til at gå hende lidt nærmere på klingen:

Mens gennemsnittet for hele Sverige var 48 procent negative over for flere flygtninge, var procenten i Sydsverige 59 mod det nordligste Sveriges 38 procent og stockholmernes 40 procent.
Ifølge Marie Demker er det velkendt, at køn, uddannelse, alder, erhverv og urbaniseringsgrad spiller en rolle for folks holdninger.


Demker:

Men selv om vi tager hensyn til befolkningens sammensætning ud fra sådanne kriterier, finder vi et regionalt mønster i holdningen til modtagelsen af flygtninge. For eksempel er selv den universitetsuddannede sydsvensker mere negativ over for modtagelse af flere flygtninge end norrlændingen, der blot har gennemgået grundskolen, selv om det generelt er omvendt.

"Selv" en veluddannet sydsvensker er altså mere negativ, end en bondeklold fra Norrland. Demkers ubehag er tydelig.

Måske kan man forklare [det] med, at der er andre politiske skillelinier i Skåne, andre politiske modsætninger end for eksempel i Vestre eller Østre Göteland. At Skåne på en eller anden måde har større lighed med Danmark end andre dele af Sverige, når det gælder hvilke politiske spørgsmål, som er aktuelle. Vi har en hypotese om, at Skåne muligvis mere er en del af dansk opinionsdannelse, for eksempel via læsning af danske aviser. Det er også en hypotese, som vi vil afprøve.
– Men så mange er der vel ikke i Skåne, som læser danske aviser? spørger Vestergaard lettere forundret.

- Jeg har en hypotese om, at der i Skåne, som faktisk har været dansk, findes en større lighed med Danmark. Der findes skillelinier i Skåne, som ikke findes i resten af Sverige, og som ligner det danske samfund mere end resten af Sverige. Min teori er, at land-by-skillelinien og måske også centrum-periferi-skillelinien har hjulpet sådanne alternative, fremmedfjendske partier frem i Skåne. Partier, som ikke får fæste i den nationale svenske politik, men får fæste netop i Skåne og Sydsverige. Jeg kender ingen anden region i Sverige, som har en sådan identitet som Skåne. Der findes en modsætning, som sætter Skåne op mod Stockholm og statsmagten.
Så Skåne har "faktisk" været dansk... Det ved vi faktisk godt, professor. Så modstanden mod indvandrerne må altså skyldes de indfødtes danske rødder, eller hur?

Vestergaard: – Men kan forskellene mellem landsdelene ikke afspejle, at antallet af indvandrere er meget større i sydsvenske Malmø? At folk i det tyndt befolkede Norrland ikke har problemer med utilpassede indvandrerunge, som de har i Malmø?

De enorme problemer i Malmø har naturligvis ikke noget med sagen at gøre. Demker væver videre:

Jeg får mange mails og breve fra folk, der mener, at netop det må være forklaringen. Men hvis man kigger på Stockholm og Göteborg, så er der jo også vældig store indvandrerbefolkninger i disse byer. Så det er svært at hævde, at det skulle være det.
Frede Vestergaard prøver igen: - Der er en forskel mellem de tre byer. I Malmø bor indvandrerne inde midt i byen, mens de Göteborg og Stockholm i højere grad bor i boligblokke i forstæderne og derfor ikke synes af så meget....

Dette gør naturligvis heller ikke indtryk på den gode professor:

Der er vi nede på mikroniveauet. Mængden af data er vældig stor, og foreløbig har jeg kun kikket på regionsniveau for at se, om der overhovedet fandtes forskelle mellem landsdelene, hvad der altså gjorde.
Nu er Frede Vestergaard en stædig mand, så han gør endnu et fortvivlet forsøg:

- Sydsvenskan i Malmø har nærmest dagligt små artikler, der fortæller om børn og unge, der er blevet overfaldet af en drenge- eller ungdomsbande og tvunget til at aflevere deres mobiltelefon eller knallert, eller om uro eller hærværk og brandstiftelse på skoler eller sådan noget. De skriver ikke, at det er unge indvandrere, der står bag, men det fremgår ofte mellem linierne.
Sådanne ting omtales sjældent i Stockholm-avisen Dagens Nyheter. Her skriver man meget mere abstrakt om at løse problemer med segregeringen. (...)

Men nej. Marie Demker mener stadig ikke, at den negative indstilling skyldes indvandrerne. Det kan kun være den dårlige danske indflydelse, der gør sig gældende:

Det er jo en hypotese, men det er helt klart, at der et andet politisk klima i skåne. Mine tal er et bevis på det. Men det er rigtigt, at der er en anden debat i Sverige end i Danmark. Den svenske debat føres ikke i termer af flere eller færre, men hvordan man får en bedre integration på arbejdsmarkedet. Hvordan får man bedre sprogkundskaber. Hvordan undgår man at indvandrere bliver fanget i det sociale system. Spørgsmålene diskuteres altså, men det er på en anden måde.

I betragtning af, at Marie Demker beskylder 59 procent af skåningene for at være xenofober fordi de læser danske aviser, forekommer det overraskende, at hun tilsyneladende kender så lidt til danske debat. Mig forekommer det, at vi netop diskuterer de selvsamme ting, som åbenbart er så unikke for Sverige.

Men hvad ved jeg. Jeg er jo heller ikke professor.

torsdag, juli 13

Høne lægger æg med indskriften "Allah"

I Kazakhstan er der sket et sandt under: En høne har lagt et æg, hvorpå der står Allah!

"Vores moské har bekræftet, at der på skallen står Allah på arabisk," siger bonden Bites Amantayeva fra landsbyen Stepnoi i det østlige Kasakhstan.

"Vi beholder ægget, og vi regner med, at det ikke bliver dårligt," siger bonden til bureauet, der rapporterer, at ægget blev lagt, efter et kraftigt uvejr havde hærget landsbyen.

Hvis ægget ikke bliver dårligt, vil der i sandhed være tale om et mirakel.

Det kan dog undre, at et æg gerne må have Allahs Hellige Navn påført, når nu Burger King ikke må sælge isvafler hvis nogen på nogen måde kan mene, at Den Barmhjertiges navn er trykt på låget.

Hvis en rettroende en dag finder et æg med påskriften til højre i en bakke skrabeæg fra Brugsen, gad vide, om der så vil være tale om et mirakel eller endnu en dansk fornærmelse mod islam?

onsdag, juli 12

Forbitret, og så alligevel

Via Snaphanen (Maschochistisk Folkeparti)


Som før nævnt har Danmark tilbudt at støtte Egypten, et tilbud som først blev godkendt af det egyptiske parlament efter en langvarig debat med megen kritik af Danmark og de unævnelige tegninger.
Det krævede en snæver afstemning, før man nedlod sig til at tage mod 447 millioner kroner fra de danske skatteydere.

Fra Reuters:
After the vote, ruling party member Mustafa el-Katatny said he had approved it reluctantly. "I feel bitter in my heart towards Denmark but I accept the agreement if it is in Egypt's interest," he told reporters.
Søren Espersen fra Dansk Folkeparti ønsker ikke at forbitre nogen, men vil hellere standse støtten til Egypten:

- Vi giver ikke ulandsbistand for vores egen skyld. Den nedladende holdning til støtte, som parlamentet har givet udtryk for, er nærmest vulgær, siger udenrigsordfører Søren Espersen.

Dansk Folkeparti vil bringe sagen op i Folketingets Udenrigsudvalg, hvor også SF's Steen Gade sidder:

- Det er lidt absurd at sige, at vi skal bakke ud, fordi et mindretal i parlamentet i Cairo har været kritiske. Det er vigtigt for Danmark at arbejde tæt sammen med de arabiske lande - også Egypten, siger han.

Interessant at forestille sig Steen Gade sige, tjaa, hvad ved jeg. Måske dette:

- Det er lidt absurd at sige, at vi skal bakke ud, fordi et mindretal i Folketinget i København har været kritiske. Det er vigtigt for Danmark at arbejde tæt sammen med de arabiske lande - også Irak, siger han.

Nej vel.

tirsdag, juli 11

Muhammed-tegninger skaber strid om dansk bistand i Egypten

Jyllands-Posten har i dag en lille historie om nok en udløber af Motoon'erne: Danmark har tilbudt at yde Egypten et statslån, men se om det egyptiske parlament ikke hellere ville snakke om noget andet, da det skulle godkende aftalen.
Det egyptiske parlament måtte mandag igennem en ophedet diskussion [om Muhammed-tegningerne] og en tæt afstemning, da en rammeaftale om et lån fra Danmark til blandt andet vindmølleprojekter med nød og næppe blev vedtaget.

Så egypterne er stadig så oprørte over den krænkelse, profeten har måttet lide, at de næsten sagde nej til moneterne.

Heldigvis er den danske ambassadør i Cairo fortrøstningsfuld:

- Vi er allerede langt med især vindmølleprojektet, og planlægningen fortsætter som forudset, siger han til Ritzau.

Jamen, det var jo dejligt at høre. Men skulle det ske en gang, at egypterne i deres retfærdige harme siger nej til at modtage penge på favorable vilkår, så vil jeg allerede nu henlede den danske regerings opmærksomhed på, at jeg da gerne melder mig som modtager af skejserne.

Det vil såmænd ikke engang kræve en tæt afstemning.

onsdag, juli 5

Historien må ikke gentage sig - lær børn historie

Berlingske bringer i dag en leder om den nye historie-kanon til brug i folkeskolen:

Historie-kanon bør omfatte totalitarisme i det 20 årh.

Fremtidens historieundervisning i folkeskolen er til debat på grund af den ny historie-kanon med 29 konkrete punktnedslag i danmarks- og verdenshistorien.

Skal Holocaust indgå? Såre naturligt, hvis det står til denne avis, da unge har brug for at lære, at det 20. århundrede ikke kun bragte store fremskridt. Nej, det 20. århundrede var blodigt, når man ser uden for Danmarks grænser. Læren om, hvordan totalitære ideologier, kommunisme, nazisme og fascisme hærgede Europa, bør være en del af en kanon. Og hvor Holocaust udgør et absolut nulpunkt i Europas historie.

Som lidt af en historie-nørd kan jeg kun bifalde, at faget kommer til at fylde mere på skoleskemaet. Hvis man ikke kender fortiden, forstår man ikke nutiden. Netop derfor er det vigtigt, at det sidste århundredes mest uhyggelige fænomen, totalitarismen i alle dets afskygninger - nazismen, kommunismen, maoismen osv osv osv - kommer til børnenes kundskab, således, at de kan genkende fascismen i dens nye gevanter, nemlig Islamismen.

Det er en udbredt misforståelse, at blot fordi ordet Islam indgår, så er islamismen grundlæggende et spørgsmål om religion. Det er det naturligvis ikke. Der er endnu engang tale om nogle få, der ønsker at diktere alle andre hvordan de skal gå klædt, hvordan de skal opføre sig, hvordan de skal tænke og først og fremmest, at de skal elske deres egen slave-tilværelse.

For underkastelsen er jo til folks eget bedste. Hvor kommunismen lovede folk paradis på jord, lover islamismen paradis i himlen. Forskellen er ens. Kun ved at gøre som cheferne siger, bliver du lykkelig!

Man holder først og fremmest undersåtterne på plads ved at give dem fjendebilleder: Satans børn er kun ude på at angribe og udslette Islam. Korsfarene er vendt tilbage. Jerusalem er atter på de vantros hænder! Dræb dem, hvorend I finder dem ...

Paranoiaen er uden grænser. Det samme er hadet til anderledes tænkende.

Vejen til magtovertagelsen er også kopieret fra den europæiske fascisme: først skaber man kaos, derefter lover man at skabe orden.

Derfor er det så vigtigt, at skolen oplyser børn og unge om de mekanismer, der førte til de uhyrlige katastrofer i det tyvende århundrede.

Kark Marx sagde engang, at historien altid gentager sig: Første gang som en tragedie, anden gang som en farce. Hvis islamisterne får magt som de har agt vil det vise sig, at gamle Karl også på dette punkt tog fejl.

mandag, juli 3

Asmaa: Muslimske piger kan at gøre hvad de vil - i Danmark

Berlingske Tidende har idag en debatside om muslimske kvinders brug af tørklæde.

Vibeke Manniche, som er formand (beklager, men mine aldrende fingre nægter altså at stave til ordet "forkvinde") for Kvinder for Frihed er umisforståeligt kritisk:


Lige nu kan vores kvindekamp til dels synes spildte skønne kræfter, da det er helt andre og langt alvorligere udfordringer vi er oppe imod herhjemme som i de muslimske lande - såsom kvindelikvideringer, tørklædefængsler, manglende stemmeret, stening og vold.

Det er på tide, at vi tager FN´s børnekonvention alvorligt og sikrer, at børn ikke tvinges til at bære religiøse beklædningsgenstande som tørklæde. (...) Barnet vil alene bære det, fordi forældrene tvinger det. Når barnet er 18 år, kan det vælge frit.

Det sidste må vist betegnes som ønsketænkning, og lidt senere fortsætter hun da også:

At kvinder vælger tildækningen frivilligt er en påstand, som ikke giver nogen mening. Al den stund, at kvinder i muslimske lande tvinges til at bære burka og anden tildækning, forbliver det en næsten komisk diskussion. De der overvåger kvinderne allermest aggressivt er netop forkrampede ægtemænd, fædre, brødre, fætre og onkler.

Berlingeren lader Asmaa Abdul-Hamid[sic!] imødegå Vibeke Manniches argumenter. I følge hende er muslumske piger frie som lærker i det danske samfund.

Påstanden om, at piger skulle være tvunget til at bære slør er malplaceret eftersom Koranen ikke påbyder piger at være tilhyllet før puberteten.

Det er først, når pigen kommer i pubertetsalderen og kan træffe sit eget valg, at hun ifølge islam bør gå med tørklæde. Så der er slet ikke et spørgsmål om børn og tørklæder, for børn skal ikke gå med tørklæder ifølge islam.

Så en ni-årig pige kan med andre ord aldeles frivilligt sige ja eller nej til omgivelsernes forventninger om, at hun skal bære hidjab. Muslimske piger menstruerer tilsyneladende første gang når de er omkring ni år gamle, pudsigt nok netop den alder Muhammeds kone Aisha havde da Profeten "fuldbyrdigede" deres ægteskab.

Videre siger Asmaa:

Hun har misforstået mange ting og blander forholdene i Mellemøsten og Danmark sammen. Forholdene i Mellemøsten afspejler ikke, hvordan danske, kvindelige muslimer tænker og gør. Hvis danske muslimer vælger at dække sig til med slør, fordi de på den måde mener, at de opnår mere frihed og ligestilling, jamen så bør det være deres eget valg. Det fantastiske ved Danmark er de grundlæggende frihedsrettigheder, som enhver borger har, og dem skal vi tænke på en ekstra gang, når vi behandler den slags sager.

Der kan man bare se:

Forholdene i Mellemøsten afspejler ikke, hvordan danske kvindelige muslimer tænker og gør...

Danmark er fantastisk på grund af de grundlæggende frihedsrettigheder, som enhver borger har...

Måske skulle Asmaa Abdol-Hamid have forklaret alt dette til Ghazala Khans familie og ikke til Vibeke Manniche.



Og ja, der går en lige linje mellem at kræve, at en pige går med tørklæde, til at kræve hun gifter sig med den mand, familien har bestemt og til straffen, der venter, hvis hun gør brug af sine grundlæggende frihedsrettigheder.