mandag, april 30

180 grader er startet

Så er Netavisen 180 grader.dk på "gaden". En erklæret borgerlig modvægt mod den generelt alt for venstreorienterede journalistik, der præger de danske medier - ingen nævnt, ingen glemt.




Herfra skal blot lyde et dybtfølt held og lykke med projektet.

søndag, april 22

Taler man for døve øren har man ret til at blive voldelig

Bo Bjørnvig har en glimrende gennemgang af kultur-parnassets forståelse og empati for de unge autonomes volds-fest i forbindelse med rydningen af ungeren.

Weekendavisen (Link kræver abb., men er er nogle snips.):
Morsom er Line Knutzons reaktion: Først er hun ret så kritisk mod ballademagerne: »Indimellem har jeg haft lyst til at tage alle de her unge mennesker i nakken og sige: Nu skal I gå hjem. For I har et hjem. Lad være med at gøre jer til ofre, for vi lever bare i Danmark. Og vi har alt. Det her er ikke Bagdad eller Darfur, så skal vi ikke bruge kræfterne på nogle andre ting?«

Men så bliver hun taget i skole af sin far, Lars Knutzon, og som det pæne menneske hun er, lytter hun. Lars Knutzon siger: »Det vil jeg skide på. Jeg kan godt huske, hvordan det er at være 15 år. Vi er på vej ud ad en tangent, hvis det ikke længere er muligt at give lyd og råbe op og insistere på at ligne en bunke lort og have sin egen kultur.« Og datteren Line tænker: »Det ville han gerne forsvare, og det lukkede sgu lidt munden på mig.«
Hmm, Very nice language in front of the children Lars! Jeg mindes også at være 15 år. Øl, piger og knallerter. Jeg husker dog ikke, at have følt mig som en del af en sub-kultur. Men det har nok bare været mig.
Camilla Plum er lige så militant som Lars Knutzon: »Det er fuldstændig grotesk, at man rydder et hus, som en del af Københavns unge har været i i mange år. Det er, som om vi glemmer, at det er vores børn. Mine egne børn og mine venners børn er kommet derinde og har spillet derinde i årevis. Nu bliver de behandlet som pariaer. Og de bliver efter min mening tvunget til at være voldelige. Det er skandaløst, at Ritt Bjerregaard nægter at tale mere med nogle unge mennesker, der er kommende vælgere. Jeg synes, det var de unges eget valg, om de ville tage imod huset i Stevnsgade, og når de ikke har gjort det, så har de garanteret deres grunde til det. Og jeg glæder mig til at se, hvad det homoseksuelle miljø vil sige til at få den næste tur

Hvad de homoseksuelle har at gøre midt i det hele står hen i det uvisse – de trækkes åbenbart nu ind af alle og enhver fra Morten Kaplers til Plum. Men igen: de unge fra u-huset kunne ikke andet end blive voldelige og var i deres fulde ret til det. Gad vide hvad Plum havde sagt, hvis de havde raseret hendes køkkenhave, som de raserede Christianshavns Gymnasium.
Et par andre velgennemtænkte reaktioner fra avantgarden:
Ursula Andkjær Olsen, poet: »De, der begræder Ungdomshusets endeligt – og herunder jeg selv – plejer at sige, at der i et samfund som vores skal være plads til den slags

Nikolaj Nørlund. Musikproducent og sanger: »Jeg synes, det er en lidt hysterisk reaktion, der har været på den udtryksmåde, de unge har valgt. Jeg går ikke fuldstændig i spåner over, at folk råber lidt i gaden
"Råber lidt i gaden"!



Jeg lader den stå et øjeblik.

Men lad mig slutte hvor Bjørnvig starter. Nemlig med en helt fantastisk udtalelse fra Morten Hartz Kaplers, manden bag filmen AFR:
»MENS jeg har gået og lavet min film, har der været ret meget snak om ytringsfrihed. Men jeg har hele tiden haft den her fornemmelse, at mange har glemt, at friheden til at ytre sig også forpligter til at lytte. Og Emil i filmen, ham er der ingen der lytter til,«

Nej, nej og tre gange nej! Ytringsfrihed indebærer netop ikke lytningspligt!

Har jeg pligt til at høre på sindsyge neo-nazister for ikke at tale om deres skinhead-musik. Skal jeg linke til Combat 18 på denne beskedne blog, fordi alle har pligt til at lytte til deres meninger? Hvis jeg ikke sætter mig ned og opmærksomt lytter til deres idioti, er jeg så medskyldig i hooliganisme og mord på tilfældige immigranter? Behøver jeg nødvendigvis høre på Hizb-ut-tahrirs afsindige had for ikke at blive personligt ansvarlig for, at galninge en dag sprænger sig selv i luften i metroen?

Eller er jeg, og samfundet som helhed kun forpligtet til at spidse øren når det er den yderste venstrefløj og deres støtter i intelligentsiaen der ytrer sig? Af én eller anden grund har jeg jeg på fornemmelsen, at det er det Kaplers mener.

I så fald vil jeg hermed i al offentlighed undertrykke Kaplers grundlovssikrede ytringsfrihed på det groveste ved at lade være med at købe en biografbillet. Faktisk tror jeg hellere jeg vil se 300. Den er trods alt blevet forbudt i Iran, hvilket turde være en kvalitet i sig selv. En ære Kaplers kun kan drømme om.

lørdag, april 21

Anti-Dhimmi i USA

Der kan man bare se. Selv i Den Politiske Korrektheds hjemland har PC nået en grænse. En studerende, der sidste ønskede at vise dokumentaren ObsessionPace University i New York, men som blev nægtet dette af ledelsen efter protester fra muslimske studerende, har ikke alene fået tilladelse til at vise filmen, han har også fået en undskyldning fra ledelsen. Hændelsen har også givet genlyd over store dele af USA og har fået mange uddannelsessteder til at udråbe 19. april til Islamo-Fascism Awareness Day!

Fra FrontPageMagazine:
Last fall, Pace University student Michael Abdurakhmanov tried to hold a screening of Obsession, a documentary about radical Islam, on his campus. Hoping to show that Islam is home to moderates as well as extremists, and that it is important to distinguish between the two camps, he unexpectedly found himself beset by opposition. Muslim students angrily rejected the idea. University administrators took an even harder line, with the school’s dean ominously warning Abdurakhmanov that showing the film could be considered a “hate crime,” and intimating, less than subtly, that police might be invited to sift through his personal record.

Now Abdurakhmanov has received restitution in a big way. Not only has Pace president David Caputo tendered a personal apology to Abdurakhmanov for the school’s strong-arm tactics, but yesterday marked the first-ever “Islamo-Fascism Awareness Day,” a nationwide effort to call attention to the threat of militant Islam by holding a mass-screening of the film that Abdurakhmanov’s school, quite literally, didn’t want him to see: Obsession. In total, 96 colleges and universities, among them Pace University, Columbia, Duke, and other prominent schools, together with three high schools and two military bases, showed the film, which was sponsored by the Terrorism Awareness Project, a new program of the David Horowitz Freedom Center.
Naturligvis blev fremvisningen mødt af muslimske protester, hvad filmpublikummet dog tog ganske afslappet:
As it turned out, the event went off flawlessly, with the sole sign of trouble coming when a handful of Muslim of students, only one of whom had actually watched Obsession, rudely interrupted a post-film discussion. “They said that the film was geared towards Jews who are more Zionist oriented,” Abdurakhmanov said. “But some of their comments began to loose their worth, because it was clear to most in the audience that they hadn’t seen the film and were just expressing their personal views about what people should or should not watch.”
Der er stadig håb!



En 12-minuters trailer af Obsession kan ses her, en torrent til hele filmen kan bl.a. findes her.

fredag, april 20

200.000 på flugt fra islamister

Ritzau fortæller, at 213.000 mennesker er flygtet ud af Somalias hovedstad Mogadishu. Her via Berlingske:
Strømmen af flygtninge fra den kamphærgede by fortsætter. FN advarer om en truende humanitær katastrofe.

Omkring 213.000 mennesker er flygtet fra kampene i Somalias hovedstad, Mogadishu, inden for de seneste to måneder, meddelte FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) fredag.

Og flygtningestrømmen fortsætter, siger UNHCR.

- Næsten halvdelen af dem har søgt tilflugt i de nærliggende provinser Middle og Lower Shabelle. Folk rapporteres stadig på flugt fra hovedstaden, siger talsmand for UNHCR Ron Redmond.

UNHCR's lokale ansatte begyndte torsdag at uddele nødforsyninger til 40.000 internt fordrevne i byen Afgooye 30 kilometer vest for hovedstaden torsdag.

FN's humanitære koordinator for Somalia, Eric Laroche, advarede torsdag om, at en humanitær katastrofe lurer, med mindre at de heftige kampe tager af i styrke, så hjælpen kan komme frem, særligt rundt om Mogadishu.
Bemærk, at Ritzau kan fortælle, at der er kampe, men ikke nævner hvem der er, der kæmper. Nemlig den lovligt valgte regering og deres etiopiske allierede mod Al Qaida og Talaban-inspirerede islamister, der ønsker at sparke landet tilbage til stenalderen.

De såkaldte "Islamiske Domstole", som ellers fik læsterlige prygl omkring årsskifet er begyndt at rejse sig igen. I øvrigt ivrigt støttet af f.eks. Hizb-ut-tahrir, som under råbet "Somalia - Somalia
Støt landet, o muslimer
" kalder til kamp mod kufr i USA, Europa og resten af verden sådan i al almindelighed:

(...)USA bekriger enhver bevægelse i retning af Islam, hvor end den måtte være, da den nærer had mod Islam og muslimerne, især hvis det ikke er i den form, USA kalder “moderat Islam”! Som om Islam var moderat og ikke-moderat. Må Allah forbande dem, hvor er de vildledt.
Fra kamelens egen mund. Islam kan ikke være moderat, ellers er det ikke islam! Hvor er vi vildledt og forbandet om vi tror sligt.

onsdag, april 18

Den oplyste Religion II

Intet under, at muslimer må føle sig under angreb. Først bliver en dødbringende virus spredt gennem mobiltelefon-nettet i Pakistan og nu viser det sig, at Israel spreder AIDS blandt De Troende ved hjælp af inficerede meloner!

Ynetnews via Mark Steyn:
"Beware of Israeli melons infected with AIDS arriving in Saudi Arabia!" is the latest rumor being spread throughout Saudi Arabia like a wildfire.

An SMS message being sent around the country this week said, "The Saudi Interior Ministry warns its citizens of a truck loaded with AIDS infected melons that Israel brought into the country via a 'ground corridor.'"

This is not the first rumor to spread through the country recently. Just last month another rumor had it that sweets containing carcinogenic
[kræftfremkaldende, red.] flour were being sold in many stores.
Nok engang må de højeste myndigheder forsøge at berolige en panikslagen befolkning:
Head of the center for chemicals and toxins in Mecca, [sic!] Dr Ahmad Elias also stressed that there was no truth to these rumors.



"The center is the first official body that would receive such information, if it were true, in order to investigate and inform the relevant bodies to take the necessary steps," said Elias.

"The HIV virus cannot survive in any temperature other than that of the human body, which cannot be reached in fruits," he explained.
Det er vel overflødigt at nævne, at sådanne forsikringer ikke har gjort det ringeste indtryk på gode saudier:
The rumor, despite being denied several times, has gained so much steam in the Arab world that it made it to the front page of one of the most important Arabic language newspapers.

Many received an SMS supposedly from the Saudi Interior Ministry saying, "Please forward quickly."
I betragting af de enorme indtægter Saudi-Arabien henter på deres olieeksport, turde man så i al ydmyghed foreslå, at de brugte lidt af pengene på at uddanne deres befolkning?

I have a Dream

Eller rettere, Victor Davis Hanson har haft en drøm. Den er tilfældigvis den samme som min, men eftersom Hanson udtrykker sig så uendeligt bedre end jeg, vil jeg lade ham få ordet:
I recently had a dream that British marines fought back, like their forefathers of old, against criminals and pirates. When taken captive, they proved defiant in their silence. When released, they talked to the tabloids with restraint and dignity, and accepted no recompense.

NATO countries would then warn Iran that their next unprovoked attack on a vessel of a member nation would incite the entire alliance against them in a response that truly would be of a “disproportionate” nature.

In this dream, I heard our ex-presidents add to this chorus of war-time solidarity. Jimmy Carter reminded Americans that radical Islam had started in earnest on his watch, out of an endemic hatred of all things Western. I imagined him explaining that America began being called the “Great Satan” during the presidential tenure of a liberal pacifist, not a Texan conservative.

I also dreamed that the British government only laughed at calls to curtail studies of the Holocaust in deference to radical Muslims, and instead repeatedly aired a documentary on its sole Victoria Cross winner in Iraq. The British, Danish, Dutch, French, German, Italian, and Spanish foreign ministers would collectively warn the radical Islamic world that there would be no more concessions to the pre-rational primeval mind, no more backpeddling and equivocating on rioting and threats over cartoons or operas or papal statements. There would be no more apologies about how the West need make amends for a hallowed tradition that started 2,500 years ago with classical Athens, led to the Italian Republics of the Renaissance, and inspired the liberal democracies that defeated fascism, Japanese militarism, Nazism, and Communist totalitarianism, and now are likewise poised to end radical Islamic fascism.

Europeans would advise their own Muslim immigrants, from London to Berlin, that the West, founded on principles of the Hellenic and European Enlightenments, and enriched by the Sermon on the Mount, had nothing to apologize for, now or in the future. Newcomers would either accept this revered culture of tolerance, assimilation, and equality of religions and the sexes — or return home to live under its antithesis of seventh-century Sharia law.
Men ak, en drøm slutter når man vågner op til den miserable verden:
And then I woke up, remembering that the West of old lives only in dreams.

Once one understands this new creed, then all the surreal present at last makes sense: life in the contemporary West is so good, so free, so undemanding, that we will pay, say, and suffer almost anything to enjoy its uninterrupted continuance — and accordingly avoid almost any principled act that might endanger it.




Læs det hele!

tirsdag, april 17

Den oplyste religion

Rygtet løber i Pakistan om en dødbringende virus, der spredes gennem mobiltelefonen! Rygterne er bl.a. blevet viderekolporteret af veluddannede mullah'er i moskeerne. Telefonselskaberne bliver oversvømmet med henvendelser fra bekymrede kunder.

Daily Times:

KARACHI: Rumours of a deadly virus being transmitted by via mobile phones have caused some mosques in the country’s biggest city, Karachi, to announce that people are dying of a mobile virus and that they should be wary of God’s wrath. Mobile service providers in Pakistan have been inundated by calls from subscribers worried by a message that they could die of a deadly virus being transmitted via their phones, reports Reuters.
Nu ville man tro, at et sådant rygte uden videre ville blive manet i jorden, men det skam taget alvorligt:
The Pakistan Telecommunication Authority (PTA) and cellular phone service providers clarified that no virus that could cause damage to the human body had been transmitted through mobile phones anywhere in the country. In Lahore, Jinnah Hospital doctors confirmed that a deadly virus could not be transmitted through cell phones. Rumours of deaths because of these calls have also been making rounds across the country. The PTA said that computer viruses affected only software, not human beings and that no deaths could occur from these calls. Cell phone service providers stated that there was no scientific proof of such claims of deaths through calls. “There is no proof of a virus that can harm the human body after a person receives a call,” they said.
Imens må lægerne bruge de sparsomme resurser på hypokondere, der er overbeviste om, at de blevet terminalt smittet:
Meanwhile, in Lahore, Jinnah Hospital doctors treated two patients claiming to be infected by the “deadly phone virus” after listening to phone calls on their cell phones. The patients said that they needed immediate medical attention. Tariq, one of the patients, said, “While talking to a relative, I couldn’t hear anything for a few moments. I think I’m infected with the mobile phone virus.” The doctor who treated him said they had found no signs of any thing wrong with him.
Nu venter vi så blot på en fatwa, der bekendtgør, at denne virus, der på forunderligste vis smitter gennem telefonnettet er blevet gensplejset af CIA for at skade De Troende.


A propos, så tegner næste generation af mobiltelefoner sig ganske lovende:


torsdag, april 12

Første mand i rummet

I dag er det 45 år siden det første menneske rejste ud i "det ydre rum."

Juri Aleksejevitj Gagarin fløj et enkelt kredsløb om jorden og landede efter en dramatisk gen-indtræden i atmosfæren, sikkert på jorden.



Det var et ydmygende nederlag for USA og en tilsvarende triumf for Sovjet-Unionen. I dag har vi svært ved at forstå de voldsomme følelser, der herskede blandt befolkninger og politikere, men rumkapløbet blev dengang set som en helt vital del af kampen på liv og død mellem Vest og Øst. - Læs f.eks Kold Marv af Tom Wolfe. En fantastisk bog om det tidlige rumkapløb, fortrinligt oversat af Claus Bech.

Uanset politisk overbevisning kommer man ikke uden om, at Gagarin var en modig og dygtig mand. En glimrende sammenfatning af hans liv og bedrifter kan læses her offentliggjort i anledning af 40 årsdagen for den historiske bedrift.


Dog ved vi alle vi indviede, hvem der var først, ikke alene i rummet men også på månen.

tirsdag, april 10

Klimaforandringer: Det er alt sammen de andres skyld

Forleden bragte politiken en leder omkring den Globale Opvarmning:
De rigeste lande vil sagtens kunne håndtere konsekvenserne af den globale opvarmning, f.eks. ved at bygge diger, omlægge afgrøder og installere køleanlæg. Derimod vil de mange stater omkring ækvator, der i dag balancerer på kanten af kollaps, risikere at bryde sammen, når temperaturerne stiger.

Den globale opvarmning vil kun forstærke den økonomiske skævvridning af verden. Og da omkostningerne ved at bremse temperaturstigningerne i overvejende grad vil påhvile de lande, der i dag udleder flest drivhusgasser, altså de rigeste lande, er der desværre meget, som taler for, at klimapassiviteten vil fortsætte. Omkostninger og gevinster er asymmetrisk fordelt. Alle os i de rige lande skal kort sagt betale lige nu, for at nogle fattige mennesker i fjerne lande engang i fremtiden får det lidt mindre forfærdeligt, end de ellers ville have fået det. Umiddelbart et usandsynligt scenario.
Javist. Den Vestlige Verden må piske sig selv med skorpioner, men ikke en lyd om de fremvoksende økonomiske supermagter som Kina og Indien. Et par citater fra The Economist fra februar i år:
In less than a decade, China will outpace America as the world's leading emitter of greenhouse gasses.
(...)

If America cuts down on its consumption of oil and natural gas, this will depress the price of these resources, allowing the Chinese and Indians to buy more of them. As anti-poverty policy, this may be excellent, but as environmental policy it is useless — possibly worse than useless, because inefficient Chinese equipment will get less energy per unit of carbon dioxide emitted, and produce more secondary pollutants.
(...)

Americans interested in solving global warming, rather than simply absolving themselves of moral responsibility, should focus their policy efforts on programmes that can allow China and India to cut emissions without sacrificing growth.
Americans kan naturligvis uden videre erstattes med Vesterlændinge i denne sammenhæng.

Men tilbage til Politiken:
Klimaet stopper ikke ved grænserne. Spørgsmålet er derfor kun, om problemerne skal mindskes præventivt eller pludselig presse sig på som flygtningestrømme og nye klimakrige.
Nye klimakrige? Hvor meget jeg end lægger hovedet i blød, kan jeg ikke for min død komme i tanke om nogle gamle klimakrige. Nåe ja, Tacitus mente ganske vist, at cimbrerne invaderede Italien i det første århundrede f.v.t fordi "havet havde taget deres land", men den menneskeskabte CO2-udledning turde have været forholdsvis beskeden på det tidspunkt.

Et par dage før Politikens skriblerier var den australske øko-fascist, Tim Flannery i Fairbanks, Alaska for at give et foredrag om den Globale Opvarmning, tilfældigvis midt under den koldeste periode i mands minde:
A record late-season cold snap and one of the lowest snowfalls in more than a century in Fairbanks have conspired to drive the frost line as deep or deeper than just about anybody has ever seen it.
Med tak til Tim Blair, som også har fanget dette stykke hykleri på radaren: George Monbiot er, som Al Gore utrætteligt optaget af at slå alle andre os oven i hovedet over vores uansvarlige forbrug af Gaias resurser. En forargelse, som pudsigt nok umuligt kan ramme dem selv. Fra Newsweek:

What about leisure travel?
It is becoming morally unacceptable now to fly to go on holiday. The carbon emissions per passenger mile are roughly the same from a plane as they are in a car, but while in a car you might travel 10,000 miles in a year, in a plane you travel 10,000 miles in a day. So individually, by taking a flight, you are doing more damage than you could possibly do by any other means, and your luxury is depriving other people of their necessities.
Have you given up flying?
The only reason for which I will fly is to campaign on climate change. I’ve stopped flying for holidays and for any other business.
Jamen så er alt jo i orden. Cirklen er sluttet og Politikens leder kan på det smukkeste sætte en sløjfe om pakken:
Under alle omstændigheder har de rige lande hovedansvaret for at skabe en bæredygtig klode.
Gad vide hvor meget CO2 en leder i Politiken producerer når man lægger det hele sammen. Foruden al den varme luft, altså.

torsdag, april 5

Ingen borgerlige aviser uden borgerlige journalister...

... og dem er der mangel på.

God kommentar af Ole Birk Olesen i gårsdagens udgave af Weekendavisen. Linket kræver abonnement, men her er et par snips:

»Hovedvægten af danske journalister ligger til venstre for befolkningen, og det gælder alle aviser i Danmark. Det er en helt generel udfordring.«

Hvem sagde det for et par år siden? Brian Mikkelsen? Søren Krarup? Djengis Khan? Nej, det var såmænd Arne Ullum, chefredaktør på B.T. Den pæne mand.

Hvis Arne Ullum har ret – og det vil jeg senere argumentere for, at han har – så er »den borgerlige presse« en illusion i Danmark. Så har vi ingen borgerlige aviser, for man kan ikke producere en borgerlig avis uden et dominerende antal borgerlige journalister på avisen.

Undersøgelsen
[Om journalisters stemme-vaner] bekræfter en tendens, som også er blevet fundet hos de journaliststuderende i en anden undersøgelse foretaget af den nordiske Hovdabrekka-gruppe i 2005. Blandt de danske journaliststuderende angiver 20 procent, at de stemmer på Enhedslisten, 18 procent på SF og 14 procent på Socialdemokraterne. Dertil kommer 34 procent, som erklærer at ville stemme på De Radikale. Den nuværende flertalskombination i Folketinget bestående af Venstre, De Konservative og Dansk Folkeparti får blandt Danmarks kommende journalister kun 11 procent af stemmerne.

Der er ikke lavet undersøgelser af, hvad journalister i »den borgerlige presse« stemmer, men der er ingen grund til at tro, at de skulle adskille sig væsentligt fra deres øvrige kolleger. At være journalist på et landsdækkende dagblad er et eftertragtet job i faget, og det er trods alt kun en brøkdel af journalisterne, som kan finde beskæftigelse på Politiken og Information.

[H]vis man har ambitioner om at udgive en avis, der anskuer verden med et borgerligt udgangspunkt, så er det nøjagtig lige så vigtigt, at journalisterne graver de steder, hvor borgerlige synes, at der trænger til at blive gravet. Man kan ikke påstå, at man udgiver en borgerlig avis, hvis ens journalister bruger deres arbejdsdage på at lave stort set de samme historier som Tøger Seidenfadens håndgangne mænd og kvinder på Rådhuspladsen. Så bliver det forudsigelige resultat, at man ikke udgiver en borgerlig avis, men i bedste fald en Politiken Light-avis.

Hvis vi havde borgerlige aviser i Danmark ville de så bruge samme sprog som de venstreorienterede? Ville de have kaldt voldsfantasterne fra det såkaldte »Ungdomshus« på Jagtvej 69, der for en måned siden hærgede Nørrebro, »de unge« eller »brugerne af Jagtvej 69«, sådan som alle aviserne faktisk gjorde? Nej, de ville selvfølgelig have brugt en mere præcis betegnelse som f.eks. »unge fra den ekstremistiske venstrefløj«. Hvorfor skulle borgerlige aviser dog have en interesse i at fremstille et problem med nogle yderligtgående autonome, som om det var et generelt ungdomsproblem? Det ville være helt utænkeligt.

Der skrives i de danske aviser tre gange så meget om super-, ultra-, hyper-, ærke- eller betonliberale, end der skrives om tilsvarende ekstreme socialister. Også konservative bliver oftere omtalt som ekstreme, end socialister gør, og der skrives 14 gange mere om »højreekstreme« end om »venstreekstreme«.

Ekstremisme i politiske anskuelser er ifølge journalister på både Jyllands-Posten, Berlingske Tidende og B.T. et udpræget højrefløjsfænomen og er bl.a. blevet knyttet sammen med den »ærkekonservative« Lars Barfoed og den »superliberale« Søren Pind, mens en person som Enhedslistens Pernille Rosenkrantz-Theil aldrig er blev kaldt »ultrasocialist«. Det er vel pga. dygtigt politiarbejde, at det endnu ikke er lykkedes Pind og Barfoed at lukke deres venner ind på Christiansborg, så de kunne overhælde Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal med maling!

Summa summarum: Hvis den ikke går som en borgerlig presse og ikke lyder som en borgerlig presse, så er det ikke en borgerlig presse.


Weekendavisen præsenterer Olesen sådan her: Ole Birk Olesen har i fem år været Christiansborg-journalist for Berlingske Tidende, men han har netop forladt sin stilling for at blive redaktør på og medejer af Netavisen 180grader.dk, der henvender sig til borgerlige danskere.

180grader er endnu ikke i cyberspace, men man kan bede om at få besked når det sker på deres hjemmeside. Den kunne godt gå hen og være et interessant bekendtskab.