søndag, februar 15

I bagklogskabens udlideligt klare lys

Peter Schiff, en amerikansk økonom advarede gentagne gange i både 06 og 07 at en alvorlig økonomisk krise var under opsejling og blev grundigt gjort til grin af sine kolleger, der ligefrem grinende rystede på hovedet af ham som det kan ses i dette ti-minutters sammendrag af nogle af de interviews og debatter, han optrådte i.Jeg er ikke økonom, men jeg ved dog - om ikke andet af erfaring - at what goes up must come down. Opgangstider følges altid af tilsvarende nedgangstider.

Så hvad gør ansvarlige politikere så, nu hvor vi er på vej ned. Skærer i det offentlige forbrug, fulgt op med tilsvarende skattelettelser? Nej da, man gribes da bare af vild panik og smider absurde summer i grams i håb om, at folk så vil forbruge noget mere. God gammeldags keynesianisme, der har virket så godt i alle de andre kriser, vi har været igennem. (/sark.)

Fred Thompson havde for et par måneder siden en ganske glimrende kommentar til denne økonomiske tænkning:En skam, han ikke rigtigt var interesseret i at satse på at blive præsident. Man kunne godt have ønsket sig en mand med benene på jorden fremfor Obamas Hope'n'Change. Også kaldet "mere af det samme."

(H/T 180 grader)

Ingen kommentarer: