fredag, maj 29

Tronfølge - Stem Nej!

Så kom valgkortet ind ad døren i dag. Ét kort til at stemme på en én eller anden til EU-Parlamentet, det andet en mulighed for at bryde Grundloven.

Nå nej, landets fineste jurister - dog ikke dem alle - har jo udtalt, at det er helt i orden. At bryde Grundloven er ikke noget grundlovsbrud.

I beg to differ!

Som udgangspunkt har jeg ikke det fjerneste mod at ligestille drenge og piger i forhold til tronfølgen. Jeg er så royal som en enhver Billed-Blads-journalist, men uanset kongehusets anakronisme så vil jeg nu veje princippet bag Grundloven højere end hvorvidt en kommende regent har haft lyseblå eller lyserød natkjole på, da vedkommende lå i vuggen.

Lovforslaget kan vanskeligt ses som andet en et absurd forsøg på at hæve stemmeprocenten til parlaments-valget. Jeg mener, hvorfor lige nu? Kongehuset formelig myldrer med potentielle mandlige tronprætendenter og med mindre slægten bliver katastrofalt ramt af svineinluenza eller lignende vil spørgmålet ikke blive aktuelt førend om flere generationer.

Ikke desto mindre har de hårdt prøvede skatteydere - uden at blive spurgt - allerede pumpet fem millioner kroner i hvad der vist nok skal forestille at være en "oplysningskampagne." Et fortrinligt eksempel kan ses her:Ikke sandt? Man skal være en komplet neandertaler hvis man ikke stemmer Ja.

Meget mere på Trommen som virkeligt går op i sagen og linker vidt og bredt.

1 kommentar:

Balder sagde ...

Det der med 'ligestilling for loven' i kongehuset er nu ikke så logisk som det umiddelbart kunne lyde.

Hele ideen med monarkiet jo et eksempel på tradition forankret i netop ikke-ligestilling.

Det næste bliver vel at en kommende konge kunne konvertere til katolicismen eller det der er værre; Islam! Den lutherske kirkes fortrinsstilling er jo mindst lige så diskriminerende!

Gud bevare os mod at denne grundlovsændring bliver gennemført; det er blot et led i endnu mere lighedsmageri og underminering af traditioner.

Der er desværre ingen lov der siger at kongen skal være heteroseksuel og ikke må gifte sig med en af samme køn.. Sikke et eksempel Danmark kunne give verden ved at være det første land der ikke kun har en konge og en dronning, eller en dronning og en prinsgemal...

Måske skulle man også ansætte hofbøsser i stedet for kun hofdamer..

Sikke en reklame for dansk industri det kunne give, og sikke en forøgning af omsætningen hvis samtlige Californiens bøsser købte dansk!

Bare se hvordan samhandlen med Kina er steget efter Joachim giftede sig med en kineser!

Det nye 'ligestillingsdirektiv' er som taget ud af 'Svikmøllen' eller 'en skør verden'...

Stem NEJ til at ændre den tronfølgelov!