onsdag, oktober 4

Al-Sadr afslører USA's djævelske plan


Krigen i Irak har intet med olie at gøre. Den handler heller ikke om demokratisering, ej heller om at befri et forpint folk fra en gal diktator.

Nej, ifølge Moqtada al-Sadr drejer det hele sig om at forhindre den 12. imam i at vise sig igen.

Denne imam, eller Mahdi'en, som han kaldes, er central i den shiitiske del af islam. I følge traditionen er han den sande arving til Profeten, og vil komme tilbage til de rettroende når lokummet brænder.

Forleden holdt al-Sadr en brandtale til sine tilhængere hvor han forklarede dem, at grunden til vestens invasion havde til hensigt at forhindre Mahdi'ens genkomst. Faktisk har USA's regering ligefrem en sagsmappe på den gode imam:

Times via UP POMPEII
At a prayer service in the central Iraqi city of Kufa on September 15, the cleric told a crowd of thousands that the Americans were collecting a dossier on the Mahdi to prevent his return. “Did you ever ask yourself about why all of this, the bloodshed and the prisons? Why are the brothers fighting each other for a political game planned by the Americans? This all happened because they (the Americans) are waiting for the Mahdi. This planning started ten years ago. They have a big file for Imam Mahdi and they just need his picture to complete it.”
Øjensynligt er der ingen, overhovedet ingen, ikke den fjerneste grænse for visse muslimers paranoia. Ingen vanvittig historie er tilsyneladende så langt ude til, at de ikke er parat til at tro den.

Men bare rolig. Selvfølgelig kan vi leve side om side med islamister. Vi skal blot gå dem i møde og få gang i en dialog med dem. Men det kræver naturligvis, at vi glemmer vores primitive fordomme og taler fornuftigt med dem.

Ingen kommentarer: