mandag, januar 29

Tredje Verdenskrig er i gang

Vesten mangler at erkende, hvad militante islamister allerede ved: Vi er midt i en verdenskrig, siger tidligere chef for Mossad og formand for det israelske sikkerhedsråd.
Fra Berlingske i dag.
- Verden mangler at indse, at vi er i starten af en tredje verdenskrig, siger Efraim Halevi, der fra 1998 til 2002 var direktør for den israelske sikkerhedstjeneste Mossad.

- Under Anden Verdenskrig havde folk en klar oplevelse af at være i krig. I dag kan den almindelige borger gå på gaden i Tel Aviv, Barcelona eller Buenos Aires uden at få en fornemmelse af krig. En gang imellem springer der en bombe i London, New York eller Madrid, men så vender alt tilbage til det normale igen, siger Halevi i et interview med den portugisiske ugeavis Expresso.

Krigen vil vare i mindst 25 år, før Vesten sejrer, forudser Mossad-manden, der er opvokset i et krigsramt Storbritannien og emigrerede til Israel i 1948.

Han forudser desuden, at det er "uundgåeligt," at terroren på et tidspunkt vil omfatte kernevåben.

- Det behøver ikke være noget meget sofistikeret eller den seneste kerne-teknologi. Det kan være en "beskidt bombe" som dræber mennesker i titusindvis i stedet for i millionvis, siger han til Expresso.
Nu er Vesten et vidt begreb. For mit eget vedkommende gik det op for mig den 11. september 2001, at WW III er i gang.

Til gengæld tror jeg ikke, at det er "uungåeligt" at det vil lykkes for jihadister at sprænge et a-våben, beskidt eller rent. Dertil er Vestens politi og efterretningsvæsener trods alt blevet for dygtige. (På den anden side vil selv Villy Søvndal blive nødt til at vågne op, hvis en "beskidt" bombe går af i en vestlig storby.)

Faren er langt større for, at et atom-bevæbnet messiansk styre i Iran går amok i et forsøg på at hjælpe den 12. imam lidt på vej.Et angreb på f.eks. Tel Aviv fulgt op med mere eller mindre forblommede trusler om at ramme Rom, Athen eller for den sags skyld, Ankara vil uungåeligt sætte NATO under et enormt pres, men vil ikke forhindre et gengældelses-angreb fra Israel, formentligt støttet af USA og Storbritanien. Hvilket efterlader spørgsmålet: Hvordan vil Rusland og Kina reagere i den situation. Og vil Musharraf være i stand til at overleve islamisternes raseri i Pakistan? Hvis han falder og og islamisterne får kontrol over Pakistans a-våben... Hvad så med Indien?

Bedre at knuse mullahernes reaktorer og berigelsesanlæg, jo før jo bedre. Det vil nok give en h*lvedes ballade her og nu, men er trods alt at foretrække for alternativet.

Ingen kommentarer: