tirsdag, marts 6

Rule, Islamia! Islamia, rule the Waves

Stor & alvorlig skandale på Cambridge-universitetet, i gamle kendt for at være udklækningsanstalt for Sovjet-spioner som Kim Philby og Guy Burgess. Men var det så bare det. Denne gang drejer det sig om noget langt værre: En 19-årig gæsteredaktør har formastet sig til at offentliggøre Jyllands-Postens profettegninger i et studenterblad!!!!

Oh Tempora, Oh Mores! Reaktionerne har da heller ikke ladet vente på sig skriver Anders Raahauge i JP:
En 19-årig Cambridge-studerende har udløst den største skandale i årtier på det ærværdige gamle britiske universitet.

I Clare Colleges ugeblad Clareificatio optrykte den 19-årige som gæste-redaktør en af Morgenavisen Jyllands-Postens Muhammed-karikaturer. Nummeret var viet til religiøs satire.

Næstformanden for Det muslimske Selskab på Cambridge udtrykte sit chok, og bladet modtog et stort antal forargede breve fra de studerende.

En lærer fra Clare College har i en officiel erklæring lagt afstand til den pågældende udgave af tidsskriftet. Hun udtrykte sin afsky og lovede at igangsætte både undersøgelse og straffeforanstaltninger.
Rart at se, de har beslutsomme lærere derovre. Én som både kan undersøge og love straf i et og samme åndedrag. Det kunne man lære af herhjemme.
Clare Colleges Court of Discipline er kaldt sammen for første gang i mands minde.

Også formanden for studenterforeningen på Clare College har beklaget og undskyldt.
Men hvorfor al denne opstandelse? Briterne må da efterhånden have set de tegninger til bevidstløshed efterhånden. Eller...
Kun to andre britiske medier har nogensinde trykt Jyllands-Postens Profet-tegninger: Church of Wales kirkeblad Y Llan og det walisiske studenterblad Gair Rhydd fra Cardiffs universitet.

Sidstnævnte blev trukket tilbage efter to timer og redaktørerne suspenderet
Britons never shall be slaves, eller hvordan er nu sangen lyder?

Ingen kommentarer: