fredag, marts 16

TV2: "livsfarlig gas" brugt under rydning af Ungdomshuset

Så kom den uundgåelige anklagende finger:

Politiet brugte livsfarlig tåregas under rydningen af Ungdomshuset larmer TV2 Nyhederne. Og det er jo også noget værre noget. TV2 skriver videre:
"Vi brugte de forkerte patroner, Fer­ret 40 mm skal ikke bruges i en menne­skemængde. Vi begik en fejl," siger Informationschef, Københavns Politi, Flemming Steen Munch.

Det drejer sig om tåregastypen Ferret 40 fra firmaet Defense Technologies, der oplyser, at den er beregnet til at skyde igennem f.eks. døre eller vægge.

Defense Technologies advarer mod at skud med Ferret 40 direkte mod mennesker kan være dødbringende.

Alligevel skød Københavns politi med Ferret 40-patroner mod folkemængder og i tæt bebyggede områder.
Det er med andre ord ikke gassen, der er livsfarlig, men fremføringsmidlet. Det kan skam også være farligt at få en almindelig tåregasgranat i hovedet (for ikke at tale om en brosten, men lad det nu ligge).

Den korte artikel er illustreret med dette billede fra Local eyes (hvordan kan det være, de altid er de første journalister fremme når der er ballade? Det må virkeligt krepere TV2 News, som endda er i besiddelse af en helikopter.)Billedteksten til denne dramatiske dokumentation lyder i sin helhed: Rydning af Ungdomshuset. Det vides ikke om gassen på billedet er fra Ferret 40-patroner. Nej, det vides ikke, men det er også fuldstændigt ligegyldigt. Tåregassen er jo den samme, hvad enten man har brugt den ene type patron eller den anden.

Politiet har begået en fejl og har beredvilligt indrømmet det.Men hvad betyder det, når man på TV2 pludseligt føler, man har et scoop? Jeg tør vædde en halv kasse øl på, at en eller anden fra oppositionen vil kræve Justitsministeren i samråd i den allernærmeste fremtid.

1 kommentar:

AnnaLyttiger sagde ...

Local Eyes får tips direkte fra "miljøet". Det gør TV2 ikke.