mandag, september 3

Jeppe Nybroe fyret på gråt papir

Nej, sådan præsenteres nyheden om, at Danmarks Radio har givet Jeppe Nybroe sparket efter den seneste afsløring af hans journalistiske "metoder" selvsagt ikke.

I stedet væver DR's hjemmeside om, at Nybroe og Dr's ledelse har indgået en "aftale":
DRs ledelse har indgået en aftale med journalisten og studieværten Jeppe Nybroe, om at han stopper i DR.

- Jeppe Nybroe har i mange år ydet en stor indsats for DR. Men med det samlede forløb, der har været den sidste måned, må jeg konstatere, at samarbejdet med Jeppe Nybroe ikke kan fortsætte. Det er Jeppe Nybroe enig i, og derfor fratræder han sin stilling i DR,
[siger, går jeg ud fra der menes] divisionschef i DR Nyheder Ulrik Haagerup.

- Troværdighed er alt afgørende
[sic!] for en nyheds- og medievirksomhed som DR, siger divisionschef i DR Nyheder Ulrik Haagerup.

Udover, at vi nu til overflod kan konstatere, at Ulrik Haagerup er divisionschef i DR Nyheder, er sprogbruget i DR's meddelelse overordentligt venligt overfor Nybroe.
I søndags blev der så rejst nye anklager mod Jeppe Nybroe i Jyllands-Posten, som havde fået analyseinstituttet Delta til at gennemgå et halvandet år gammelt indslag, som Jeppe Nybroe havde lavet fra Irak.

Delta mener at kunne konstatere, at lyden af et bestemt granatnedslag er blevet genbrugt to andre steder i indslaget, så seerne må tro, at der er tale om tre granater.

Ja, hvad skulle folk ellers tro. I indslaget hører man tre granater detonere, en analyse viser, at lyden er blevet genbrugt. Hvorfor skriver DR ikke bare, at Nybroe er taget i en gemen løgn og derfor er blevet fyret.
Da Jayson Blair blev afsløret i at bringe fritopfundne historier i New York Times var avisen fyldt med rettelser og beklagelser i ugevis ligesom Blairs redaktør blev sparket ud fra halvtredsenstyvende etage.

Men DR laver en aftale med en "journalist", som har ødelagt troværdigheden hos Statsradiofonien (ikke at DR's troværdighed har været specielt lysende, men der er trods alt forskel på vinkling og løgn.)

Divisionschef i DR Nyheder Ulrik Haagerup, burde om nogen træde tilbage. Han er chef og dermed ansvarlig for blandt andre Jeppe Nybroes indslag. Hvis han ikke trækker sig frivilligt må DR's bestyrelse tage beslutningen for ham: "Det har været hyggeligt, men du må vist videre!"

Ingen kommentarer: