fredag, december 8

Religiøs terror mod moderate muslimer i Danmark

Fra Jyllands-Postens papirudgave:

Flere kvindelige muslimske universitetsstuderende på Syddansk Universitet (SDU) overvejer at opgive deres uddannelse, da de bliver udsat for massivt gruppepres og decideret mobning af en lille gruppe kvindelige, radikaliserede muslimeske studerende. Nogle modtager sms-trusler med besked som "Du kommer i helvede, hvis du ikke bærer tørklæde"

Det fortæller amanuensis Saliha Marie Fettah, der advarer mod udviklingen.

"Senest har der været en seriøs debat mellem de studerende om, hvorvidt det er tilladt som muslim at lyve for eller bagtale al-kufar, de vantro, som de benævner ikke-muslimer. De inddeler verden i "os" og "dem", siger Saliha Marie Fettah.
Hvem er det liiige, der hele tiden står i vejen for integrationen?
[Hun oplever]også en anden form for mere direkte gruppepres over for de mere moderate muslimske piger.

"Det handler bl.a. om påklædning. De må ikke gå i stramme bukser, bluser eller stærke farver. De må ikke høre musik, fordi de andre siger, det er forbudt ifølge islam.

Denne Taleban-agtige tilgang til Den Rette Lære er så meget mere skræmmende, fordi de radikale faktisk burde være pæredanske ud fra ethvert integrationsmæssigt succes-kriterium:
Hun [Fettah] fortæller, at gruppen af de radikale muslimer har vidt forskellige etnisk baggrund.

"De er faktisk meget danske. De er født i Danmark, taler flydende dansk og er i gang med gode uddannelser. De finder sammen i en gruppe defineret ud fra deres måde at tolke religionen på", siger hun.
Update: Foranlediget af en kommentator kan jeg godt se, at jeg burde have lagt slutningen af JP's artikel på. Det sker hermed:

Studieleder Søren Askegaard fortæller, at man i høj grad er opmærksom på problemet:
"Men det er svært at gøre noget ved, fordi det foregår i den private kommunikation mellem de studerende. Men det er klart, at hvis det får studiemæssige konsekvenser, så må vi overveje, hvordan vi skal håndtere det, siger Søren Askegaard.
Ja, det var måske værd at overveje.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Marie Fetta,på billedet ser hun ud som en konvetit,men det bemærkelsesværdige er at læreren hændervridende bedyrer at det kan vi ikke rigtig gøre noget ved,det er sådan lidt privat!
Jeg gad godt se skolens reaktion hvis DF propaganderede kraftigt blandt eleverne,så ville der 100% sikkertblive skredet ind!
PB.