fredag, september 12

I Morgen Angiber Vi Igen - læs den før din borddameForfatter og journalist på JP, Kim Hundevad, har netop fået udgivet en fabelagtig bog om de danske soldaters indsats i Afghanistan. En yderst tiltrængt stemme i debatten, hvor den hjemlige opinion ellers fordeler sig nogenlunde ligeligt mellem

A): De udsendte danske soldater er en flok skydegale baby killers og lystmordere (en tvangstanke, der nok er mest udbredt blandt banale fascister såsom Carsten Kofoed)

og

B): De danske soldater er en flok lallende amatører, der ikke aner hvilken ene af geværet, kuglerne kommer ud af (særdeles udbredt blandt redaktører og selvudnævnte eksperter/kommentatorer i eksempelvis Ekstra Bladet, DR og TV2).

Kim Hundevad beskriver ud fra en grundig research de alvorlige kampe som soldaterne var ude i deres succesrige kampagne for at befri Gereshk Valley i Helmand-provinsen for taleban-krigerne. En offensiv som ikke var uden danske ofre. Men soldaterne opretholdt deres tryk på Taleban og pressede dem til sidst ud af dalen.

Kim Hundevad var embedded blandt soldaterne, hvad der giver ham ret til at håne de såkaldte eksperter herhjemme, ikke mindst Poul Dahl, den tidligere chef for Jægerkorpset, der får følgende skudsmål med på vejen:
Poul Dahl, som forlod posten som chef for Jægerkorpset i 1993 men som stadig blev blev brugt i en række medier som "militær ekspert"

Soldaterne i Afghanistan er sande helte.

Folk som Poul Dahl er ikke værdige til at pudse deres støvler!