lørdag, oktober 14

Fyret for bære kors

Fra DR Nyheder
En ansat i flyselskabet British Airways er blevet bortvist fra sin arbejdsplads, fordi hun nægtede at fjerne et sølvkors, hun bar i en kæde om halsen.

Den bortviste Nadia Eweida sagsøger nu British Airways for diskrimination.

Hun henviser til, at British Airways tillader personalet at bære tørklæder, turbaner og islamiske slør, der dækker ansigtet, men åbenbart ikke kors.
Så hvorfor denne forskelsbehandling, der ellers er en dødssynd i de vestlige samfund? Forklaringen er enkel, se blot her:
"This rule applies for all jewellery and religious symbols on chains and is not specific to the Christian cross.

"Other items such as turbans, hijabs and bangles can be worn as it is not practical for staff to conceal them beneath their uniforms."
Jeg kan godt se det fra BA's side. Det må være forbandet svært at skjule sin turban eller hijab under uniformen, i hvert fald hvis det er meningen, man også skal kunne passe sit arbejde.

Jeg bryder mig ikke om larmende tilkendegivelser af folks religiøse tilhørsforhold, og en stakkels tosse som Moses Hansen ville næppe kunne få arbejde som steward i SAS hvis han insisterede på at slæbe sit kors med sig. Det ville nok også knibe med vendepladsen når han nåede bunden af midtergangen.


Men et sølvkors om halsen burde altså ikke kunne ophidse nogen. Udover politisk korrekte dhimmier altså.

Ingen kommentarer: