mandag, november 20

Umenneskelige Danmark?

Danmark har forseglet sine grænser, fortvivlede medmennesker på flugt står derude og banker på, men den små-racistiske Fogh-regering, der er lommen på det hel-racistiske DF vender det døve øre til. Det véd enhver, der ser TV-Avisen eller læser Politiken og Informeren.

Bortset fra, at Danmark faktisk er det udviklede land i verden, der tager imod flest flygtinge når man tager landets størrelse i betragtning. Vi ligger pænt over Sverige og langt over f.eks. Canada.

Det fremgår af en rapport (PDF), som FN's Flygningehøjkommisariat har udgivet. (Via JP's trykte udgave, tilsyneladende ikke online)(Klik på billedet for forstørrelse)

Personligt synes jeg egentligt ikke vi har så meget at skamme os over.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Gu har vi noget at skamme os over, og det er lige netop hvad undersøgelsen påviser.

Mikael sagde ...

Ikke forstået.
Fogh-regeringen har i årevis måttet høre for, at dens flygtingepolitik er "umenneskelig" af både indenlandske som udenlandske kritikere. Det visr sig så, at Danmerk modtager flere flygtninge end f.eks Sveige, der ellers har været voldsomt kritisk.

Så medmindre du mener, at det er skammeligt overhovedet at modtage flygtninge, er jeg ikke helt klar over hvad du mener.

Personligt har jeg ikke noget imod at vi tager imod ægte flygtninge (altså ikke "forklædte" immigranter).

Anonym sagde ...

Jeg skulle selvfølgelig have været mere uddybende da det let kunne misforstås.
Det som er skammeligt er, at der er alt for mange som netop brokker sig over at vi ikke påtager os vores opgave over for resten af verden.

At ligge i toppen over lande som modtage flygtninge er prisværdigt. Forudsat at vi faktisk sendte dem hjem igen, når der var nogenlunde stabilitet i hjemlandet, og forudsat at vi ikke sideløbende modtog store mængder af mennesker som ikke har nogen god grund til at flytte hertil.

Mikael sagde ...

OK, så er jeg med. Tak for din uddybning, det lader til, at vi er enige.