fredag, april 20

200.000 på flugt fra islamister

Ritzau fortæller, at 213.000 mennesker er flygtet ud af Somalias hovedstad Mogadishu. Her via Berlingske:
Strømmen af flygtninge fra den kamphærgede by fortsætter. FN advarer om en truende humanitær katastrofe.

Omkring 213.000 mennesker er flygtet fra kampene i Somalias hovedstad, Mogadishu, inden for de seneste to måneder, meddelte FN's Flygtningehøjkommissariat (UNHCR) fredag.

Og flygtningestrømmen fortsætter, siger UNHCR.

- Næsten halvdelen af dem har søgt tilflugt i de nærliggende provinser Middle og Lower Shabelle. Folk rapporteres stadig på flugt fra hovedstaden, siger talsmand for UNHCR Ron Redmond.

UNHCR's lokale ansatte begyndte torsdag at uddele nødforsyninger til 40.000 internt fordrevne i byen Afgooye 30 kilometer vest for hovedstaden torsdag.

FN's humanitære koordinator for Somalia, Eric Laroche, advarede torsdag om, at en humanitær katastrofe lurer, med mindre at de heftige kampe tager af i styrke, så hjælpen kan komme frem, særligt rundt om Mogadishu.
Bemærk, at Ritzau kan fortælle, at der er kampe, men ikke nævner hvem der er, der kæmper. Nemlig den lovligt valgte regering og deres etiopiske allierede mod Al Qaida og Talaban-inspirerede islamister, der ønsker at sparke landet tilbage til stenalderen.

De såkaldte "Islamiske Domstole", som ellers fik læsterlige prygl omkring årsskifet er begyndt at rejse sig igen. I øvrigt ivrigt støttet af f.eks. Hizb-ut-tahrir, som under råbet "Somalia - Somalia
Støt landet, o muslimer
" kalder til kamp mod kufr i USA, Europa og resten af verden sådan i al almindelighed:

(...)USA bekriger enhver bevægelse i retning af Islam, hvor end den måtte være, da den nærer had mod Islam og muslimerne, især hvis det ikke er i den form, USA kalder “moderat Islam”! Som om Islam var moderat og ikke-moderat. Må Allah forbande dem, hvor er de vildledt.
Fra kamelens egen mund. Islam kan ikke være moderat, ellers er det ikke islam! Hvor er vi vildledt og forbandet om vi tror sligt.

Ingen kommentarer: