tirsdag, april 8

Kritisk dialog - på socialdemokratisk

Så prøver S igen at bringe regeringen i fedtefadet efter Brian Mikkelsens overvejelser om ikke at møde op til OLs åbningsceremoni i Beijing til sommer.

TV2 News bragte i dag et interview med en stærkt opbragt Helle Thorning Schmidt, oppositionens efterhånden nummer tre efter Tøger Seidenfaden og Villy Søvndal.Den gode Thorning sagde bl.a. "Det er topmålet af hykleri. Ministerne har ikke fået en instruks med, at de skal indgå i en kritisk dialog med kineserne. Det var der i den gamle regering. Det har været fuldstændigt fraværende hos denne regering!"

Idet jeg her går ud fra, at hun med den gamle regering sigter til Regeringen Nyrup, der sad fra 1993 til 2001 er det en smule ejendommeligt, at hun mener regeringen dengang førte kritisk dialog med værtslandene.

Lad os tage dem i rækkefølge:

Første OL, som regeringen Nyrup var involveret i var vinterlegene i Lillehammer, Norge i 1994. Så fulgte sommer OL i Atlanta, USA.
Næste OL i skidrop foregik i Nagano, Japan fulgt af Sydney, Australien og endeligt overlevede regeringen længe nok til at sende en minister til Salt Lake City, igen i USA.

USA, Norge, Japan og Australien. Vitterlig lande med hvem man bør føre kritisk dialog. Sandelig godt vi blev regeret af Socialkammeraterne i 90'erne. Hvis ikke de havde ført kritisk dialog dengang, hvem ved hvordan verden så ville have set ud i dag.

Man gyser ved tanken.

Ingen kommentarer: