fredag, april 18

Mere Pallywood ?

En palæstinensisk kameramand, som arbejdede for Reuters i Gaza blev dræbt i går tilsyneladende af en granat fra en israelsk kampvogn. Og der var andre ofre, et par unge knægte, der var på cykeltur ude ved fronten blev også dræbt.

Eller gjorde de? The Beeb har lagt et klip på nettet der viser blandt andet de to døde drenge og kameramandens bil.

00:28 ser man den første dreng ligge på jorden, han er ejendommeligt fredfyldt med den ene arm over ansigtet. 00:34 ser man den anden (i en hvid t-shirt). Han er tilsynladende ramt i maven, hans trøje er blodig men der er ingen blod på jorden omring ham.

00:40 inde i filmen ser man første gang bilen. Efter et krydsklip er den pludseligt et brændende inferno 00:58.

Da kameraet forlader drengen i den hvide t-shirt kan man se, at der mindst 100 meter hen til den bil, der blev ramt. Kameraet rykker nærmere og man ser en cykel henslængt i vejkanten nogle få meter fra vognen.

Det skulle vel aldrig være denne cykel?Og drengene? Tjae, de ser ikke helt så døde ud som de gjorde i filmen. I bagrunden ses bilen, den er tydeligt ramt, men cyklen er ikke engang punkteret.

Jeg er ikke i tvivl om, at den palæstinensiske kameramand blev dræbt, højst muligt af den israelske kampvogn. Men resten af klippet - som udelukkende er lavet af palier har et umiskendeligt præg af en typisk Pallywood productions.

Se også Gates of Vienna og Augean Stables. (Via disse) Der er en livlig summen i bloggospæren over dette. Stay tuned!

Update: Snapped Shot har en fortinlig gennemgang af materialet. Læs også kommentarerne.

Ingen kommentarer: