torsdag, maj 22

al-Durra var (selvfølgelig) en gang Pallywood

Så er der dog smule retfærdighed til. Det berygtede nyhedsklip fra 2000, der angiveligt viser det koldblodige mord på den 12-årige Muhammad al-Durra og hans far under et sammenstød mellem palæstinensere og israelsk militær, er blevet gennemset af en fransk appeldomstol, og kendelsen lyder, at det er i orden at kalde det hele for manipulation.

Fra JP:
Siden 2004 har den 41-årige [Philippe Karsenty] påstået, at et tv-indslag på den franske tv-station France 2 var et falsum. Historien om, hvordan en dreng blev dræbt og hans far kvæstet af israelske soldater under et sammenstød ved en jødisk bosættelse i Gaza-striben, produceret af tv-stationen France 2's korrespondent og stjernereporter i Mellemøsten, Charles Enderlin.

Tv-stationen, hvis chokbilleder i 2000 blev et scoop verden over, lagde sag an mod Karsenty for injurier. Efter en sag, hvor daværende præsident Jacques Chirac i et brev til domstolen sagde god for Enderlin, blev Karsenty i 2006 dømt ved første instans i Paris til at betale en bøde på 1.000 euro og en symbolsk euro i erstatning.

Han appellerede, og efter at have brugt yderligere to år på at samle beviser i sagen kom forløsningen i går. Da dommerne i appelretten havde set råbåndene fra France 2, og da de havde læst en rapport fra en ballistisk ekspert og set andre beviser, besluttede de, at Karsenty har ret til at påstå, at hele indslaget og drabet var resultatet af en manipulation.
(...)
Rapporten fra den ballistiske ekspert Jean-Claude Schlinger, der i 20 år har arbejdet for det franske retsvæsen, fastslår på baggrund af optagelserne, at hvis Jamal (faderen) og Mohammed al-Durra overhovedet blev ramt, må skuddene være kommet fra den palæstinensiske position, fordi de rammer direkte ind i muren og ikke fra en skæv vinkel.

»Når der kun er syv skudhuller i en mur, som israelske soldater skulle have skudt mod i 45 minutter, ved selv et femårigt barn, der spiller videospil, at det er løgn. Så er der flere tusinde. Og tror man virkelig på, at det vil tage 45 minutter for israelske skarpskytter at ramme et fast mål kun 80 meter væk?« spørger Philippe Karsenty

Sagen fik en enorm ikonisk betydning for hele den muslimske verden: Den igangsatte en bølge af morderiske selvmordsangreb mod Israel, Den jødisk-amerikanske journalist blev kidnappet og halshugget i Pakistan, udtrykkeligt som hævn for al-Durra og selveste bin-Laden brugte episoden til at rekruttere nye medlemmer.

Og frem for alt, så bragte klippet den europæiske venstrefløj på gaderne, skulder ved skulder med jihadisterne og deres krav om Israels udslettelse!

Richard Landes lavede en 17 minutter lang film om eftervirkningerne af France 2's løgnehistorie, Icon of Hatred. Den var engang at finde på Youtube, men er pillet ned igen. Tilbage er et par klip i dårlig kvalitet.

Filmen kan imidlertid ses her som streaming, eller downloades her som DivX. Kan så absolut anbefales, om man ikke allerede har set den.

Augean Stables har mere, samt en længere link-liste for kommentarer.

Ingen kommentarer: