fredag, maj 16

Tørklæder og Tibet...

... er der nogen sammehæng?

Ja, det er der åbenbart, i hvert fald i følge Venstres integrationsordfører i København, Heidi Wang. Fra 180Grader:
Venstres integrationsordfører, den i Taiwan fødte Heidi Wang, bakker op om integrationsminister Birthe Rønn Horbnbechs modstand mod et tørklædeforbud for de danske dommere. Og hun gør det bl.a. ved at sammenligne Danmarks syn på Kinas undertrykkelse af Tibet med den aktuelle sag.

"I Danmark kritiserer vi Kina for at krænke [en]minoritetskultur i Tibet, mens vi selv i Danmark ved lov vil forbyde minoritetskvinder at bruge tørklæder, som er en naturlig del af deres kultur," skriver Heidi Wang i en pressemeddelelse.

Skal man le eller græde. Nok mest det sidste, for magen til relativisme skal man da godt nok lede længe efter!

Tibet er et land, der er blevet invaderet militært. Dets befolkning er blevet forfulgt, udrenset og gjort til en race af undermennesker. Utallige klostre er blevet sprængt i luften, munkene er blevet drevet i lejre og myrdet, millioner af etniske kinesere har koloniseret landet og gjort tibetanerne til et mindretal i deres eget land - det er faktisk derfor, det er en minoritetskultur. De har en eksilregering, som fortvivlet forsøger - ikke at få selvstændighed, men blot i det mindste at få stoppet forfølgelserne. Og Heidi Wang sammenligner dette med et tørklædeforbud for dommere ???

Helt ærligt, hvor langt ud kan man komme. Det mest bemærkelsesværdige er, at Wang er født i Taiwan. Hun burde dog om nogen følge lidt med i kinesisk politik.

Lad mig skamløst bryde Goodwin's law og sammenligne med en tænkt situation:
"I USA kritiserer vi Tyskland for at krænke en minoritetskultur i Danmark, mens vi selv i USA ved lov vil forbyde indvandrede tyskere at bruge hagekorsflag, som er en naturlig del af deres kultur," skriver Eleanor Roosevelt i en pressemeddelelse.
Nej, vel?

Ingen kommentarer: