lørdag, januar 3

"De spiser græs"

Michael Jarlner, én af Politikens utallige redaktører, skrev forleden en klumme om situationen i Gaza.

Ikke, at der var meget nyt i hans analyse - palierne er ofre, israelerne er skurke, (han er jo ikke ansat på Politiken for ingenting,) men der er dog et par punkter, der forbløffer.
»Når jeg vågner, begynder jeg hver dag med at lede efter træ og plastik, som kan brænde, og så tigger jeg. Hvis ikke jeg finder noget, lever vi af græs«, fortalte eksempelvis den 43-årige Abu Amra for nylig.


En udsultet vegetar bliver hjulpet væk fra sin afgræssede forhave


Nu er græs en ualmindelig svært-fordøjelig menu. Man skal faktisk helst have fire maver for at få næring ud af denne spise, men palæstinenserne er åbenbart også på dette område ganske usædvanlige.
I halvandet år har de 1,5 millioner stadig mere forarmede palæstinensere i Gaza-striben, der ikke er meget større end Langeland, været udsat for en israelsk blokade, der er blevet stadig strammere. Stadig mere kvælende.

Sjovt som man altid skal høre om overbefolkningen i Gaza.

Arealet er på 363 kvadratkilometer og har en befolkning på cirka 1,5 millioner mennesker, afhængigt af, hvem man spørger. Det giver en befolkningstæthed på omkring 4,132 per kvadratkilomer. Til sammenligning bor der 16,754 pr. km2 i Monaco. Jeg mindes ikke at have hørt om monegaskere, som fyrer missiler af mod nabolandet på grund af overbefolkning, men jeg kan naturligvis have gået glip af en tv-avis mens jeg var ude at tisse.

Men tilbage til Jarlner:
Sulten har som nævnt for længst fået tag i befolkningen. Det samme har desperationen i en befolkning, der kun har elektricitet i nogle timer i døgnet, og som oveni har oplevet, hvordan rensningen af kloak- og spildevand er gået i stå. Beskidt vand er i stedet blevet ledt ud i havet eller direkte på landjorden, alt imens læger og hospitaler har meldt om unødvendige dødsfald, fordi livsvigtigt hospitalsudstyr som dialyseapparater har manglet elektricitet. Dertil kommer et massivt pillemisbrug og kæmpe arbejdsløshed.


Massivt pillemisbrug? Så nogle varer kommer altså ind i Gaza. Så som eksplosiver, som denne video viser.Man vil bemærke, at israelerne, i modsætning til os andre, ikke har nogle misforståede skrupler ved at jævne en moske med jorden, når de ved, at den fungerer som et ammunitionslager.

Nå, men lad os glemme det københavnske provinsblad i denne omgang.
Jerusalem Post kan rapportere, at IDF sædvanen tro, har fundet deres mål. Nizar Rayyan, et, selv ud fra en palæstinensisk målestok, usædvanligt morderisk svin, fik en bombe i hovedet nytårsdag.He is the third most senior Hamas leader to be killed by Israel, after the targeted killings of Hamas founder Sheikh Ahmed Yassin in March 2004 and his successor, Abdel Aziz Rantisi, a few weeks later.
Må han stege langsomt i helvede!

Så der er heldigvis saft og kraft i den israelske hær:(Ja undskyld, men jeg kunne ikke nære mig.)


UPDATE: En liden video om de grufulde vilkår gazanerne må leve under:(Via Elder of Zion)

1 kommentar:

Dansk Presse Censur sagde ...

Her er et dokumenteret eksempel på politisk censur i Jyllands Posten i den, som proklameret, frie debat under rubrikken ‘Ordet er dit’.

http://danskpressecensur.blogspot.com/

Det er mildt sagt chokerene, ikke hvad man umiddelbart forventede af JP, som langt de fleste har stået bag siden det gik amok i 2006.

De er tilsyneladene alt andet end interreseret i at folk skal sætte sig ind i de faktiske historiske og politiske forhold i konflikten og den politiske ideologi de har valgt at støtte.

Selvsagt er alt materialet til frit brug.

---

Det er utroligt som Jarldner koger over, de stakkels palier, han skulle informere sig lidt med the hamas charter.