søndag, januar 18

Også en slags "penge"

180 kan meddele, at Zimbabwe nu udsteder en pengeseddel med en pålydende "værdi" på 1oo milliarder dollars. Sikke en bankpakke man kunne lave lave med et et par stykker af dem. Skade kun, at der står Zimbabwe foran dollartegnet. Sedlen er 33 USD værd på det sorte marked.

Lanceringen af den enorme pengeseddel sker for at mindske behovet for kontanter i landet, der oplever prisstigninger på 100 procent dagligt.

Ifølge politiske analytikere er den eneste løsning ud af hyperinflationsproblemet et samarbejde mellem Zimbabwes prøsident [sic] Mugabe og landets oppositionsparti Movement for Democratic Change.

Den mest oplagte løsning er nok, at Robert Mugabe dør en ufredelig død, og helst i en fart. På den anden side er han jo efterhånden langt over 80 år gammel, så det er vel kun et spørgsmål om tid.


1 kommentar:

Anonym sagde ...

Jeg havde en hel stak af disse her, og nogen på mere end end faktor ti højere, som jeg havde fået af naboen til at lege med (- og for at komme Svansen i forkøbet: Han varpens lokfører ved DSB og kommunist, ateist og havde været ovre i Rusland og se på futtog).

Ak ja, bare de stadig gjaldt for pålydende - har vist stadig et par 20.000 og 500.000 mark liggende - :-D