torsdag, januar 25

"Løsning": Smid 20 mio til de autonome

Det bliver værre og værre. En såkaldt embedsmandsgruppe har i dag foreslået at, at Stevnsgade Skole - som ellers var blevet lovet til brug for handicappede børn - nu bliver udvidet. Der skal opføres en ny bygning, som børnene kan få, og indvånerne på Jagtvej 69 kan så få en gymnastiksal og nogle andre lokaler. Altsammen til den rørende beskedne pris af 20 millioner kroner.
Da der i forvejen kun var sat 34 millioner af til at bygge bygningen om til de handicappede børn, vil løsningen koste kommunen op mod 20 millioner kroner - midt i en nedskæringsrunde, hvor der skal fjernes omkring 100 millioner kroner fra børn- og unge området.

Ideen er fostret af kommunens embedsmænd. Den er endnu ikke behandlet politisk.
Dette er det vitterligste vanvid. Så Københavns skatteydere skal nu til lommerne og bløde 20 mil, så handicappede børn risikerer at blive vidner til scener som disse?

Update: Fonden trækker sig:
Fonden Jagtvej 69 udtaler efter et møde med Københavns overborgmester, at de har opgivet at finde alternative lokaler til Ungdomshuset. De unge vil ikke være med til Stevnsgade-løsningen på grund af de store protester fra naboerne.

Overborgmester Ritt Bjerregaard (S) udtaler via en pressemeddelse, at heller ikke kommunen kan gøre mere.
Alle parter vrider hænder og er dybt bekymret:

Ritt Bjerregaard har modtaget beskeden om de unges afvisning fra Knud Foldschack med stor bekymring

Vicepolitiinspektør Flemming Steen Munch oplyser, at også politiet har håbet på en mindelig løsning med en ny bygning til de unge, men at det ikke ændrer noget - ej heller fremrykker - politiets planer for rydning af huset.

Ungdomshusets advokat Knud Foldschack beklager, at det ikke er lykkedes at finde en løsning på konflikten.

»De unge har drøftet det her det seneste døgns tid - de har sagt, at de kunne leve med at være uønsket af Ruth Evensen, men ikke af resten af samfundet,« siger Knud Foldschack

Naboerne til det nuværende Ungdomshus på Jagtvej er stærkt bekymrede over Fondens tilbagetrækning.

Christian Bondorff, talsmand for Naboerne på Nørrebro - en sammenslutning af 100 husstande - mener, at en rydning, hvor der ikke er et alternativt sted at flytte de unge over til - vil blive langt voldsommere end hvis der var en ny bygning klar til at huse aktivisterne.

»Denne rydning er ikke noget vi glæder os til. Vi må nu gå med uro i kroppen og vente på, at det sker,« siger han.

Ingen kommentarer: