fredag, januar 5

Ungdomshuset raser over ja til nedrivning...

... bekendtgør Ritzau gennem Politiken.

Ifølge de unge toner politikerne nu rent flag og stiller sig bag Faderhuset i kampen for at lukke Ungdomshuset en gang for alle. Og det vækker vrede.

»Vi kan overhovedet ikke se logikken i, at Faderhuset skal have lov til at smadre og træde på alt det, som vi har bygget op. Hvorfor skal vi forlade huset, så andre kan lave et hul i jorden?«, siger Jan, der er med i Ungdomshuset pressegruppe, til Ritzau.
Måske fordi huset i forvejen er et hul i jorden? Dog har "Jan" et alternativ:
Han mener, politikerne i stedet skulle bruge lejligheden til at tilbyde frikirken en anden tom byggegrund.
Genialt. Københavns hårdt prøvede skatteydere skal altså yderligere til lommerne for at tilfredsstille "de unge".
[I] Ungdomshuset er der ikke meget tiltro til, at politikerne reelt ønsker en løsning.

»Ritt har ikke engang stillet sig bag idéen om et andet Ungdomshus. Alt det vrøvl politikerne har lukket ud, har gjort situationen så ekstremt tåbelig, at jeg tror, mange unge nu en gang for alle har mistet tilliden til politikerne«, siger Jan.
Nu foreslog Ritt Bjerregaard jo bl.a. at Ungeren kunne flytte ud på Christiania, et forslag som christianitterne som bekendt sagde tak, men nej tak til. De har jo også i forvejen rigeligt at slås med derude.

En anden mulighed kunne have været, at "de unge" selv havde købt huset. Hvis man antager, at der i gennemsnit har været et par hundrede brugere af huset siden 1982 og disse hver især havde lagt et par hundrede kroner i en fælles pulje ville de have haft over otte millioner kroner i sparegrisen i år 2000, da huset blev solgt. Mon ikke det ville have været rigeligt til at købe hytten, der i dag har en værdi på omkring 3,5 millioner?

Men selvfølgelig, det ville jo kræve, at "de unge" havde påtaget sig et ansvar og en evne til at tænke fremad, et koncept der dog synes ganske hinsides deres fatteevne.

Ingen kommentarer: