tirsdag, marts 25

Lad der blive lys

Snart skal vi opleve det nyeste idioti fra miljø-fantasterne. Sluk lyset i Danmark. En række byer vil slukke for lyset i rådhuset den 29. marts mellem klokken 21 og 22. Det samme vil en del caféer og spillesteder således, at man vil kunne nyde den akustiske musik og en (varm?) øl i stearinlysenes skær.

Er der ikke snart nogen, der kan forklare øko-flipperne, at stearinlys er lavet af ... tadaa ... olie! Og at et stearinlys udleder betragteligt mere CO2 per lumen end en elpære. Hertil kommer, at kraftværkerne altså ikke standser, blot fordi en flok hippier slukker for lyset i en time.

Ser man på initiativets hjemmeside over arrangementer (deres links virker i øvrigt ikke) vil man bl.a. opdage, at en herre vil yde sit personlige bidrag til kampagnen ved at springe ud i faldskærm over Nordpolen.

På dagen, hvor udspringet skal finde sted, vil René Gross Kærskov følges med en fotograf fra magasinet National Geographic om bord på et russisk transportfly til basecampen "Barneo", hvorefter turen går videre med en helikopter til den geografiske nordpol, hvor udspringet skal finde sted.

Idet jeg ikke regner med, at Kærskov har tænkt sig at spadsere tilbage til civilisationen, vil han formentlig blive afhentet af den samme CO2-udspyende helikopter. Se, det er noget som Moder Gaia nok skal blive begejstret over. Der skal immervæk slukkes mange pærer for kompensere for et sådan stunt. Men hvad gør det, så længe han med til at øge bevidstheden omkring Den Globale Opvarmning™.

Ak ja, der er nok ikke andet for, end at lade lyset brænde i den pågældende time som også De Højreorienterede Svin er inde på.

Clarke W. Griswald burde kunne give lidt inspiration:Se endeligt hele klippet her. Ubetaleligt!


Nå, men I må have mig undskyldt. Jeg skal ud og købe en halv snes 1000 watt arbejdslamper som jeg kan sætte op i vindueskarmene den 29. Som en ekstra bonus vil jeg forhåbentligt irritere diverse grønærter i nabolaget.


Update: I øvrigt, hvis øko-hippierne er så glade for mørke, hvorfor flytter de så ikke bare til Nordkorea?

Ingen kommentarer: