onsdag, november 5

Tillykke til ObamaSå er den næsten uendeligt lange valgkamp i USA forbi. Barack Obama vandt og er hermed den næste POTUS.

Eventuelle læser af denne beskedne blog vil vide, at jeg havde håbet på et andet resultat (af to onder...) men selv fratrukket de ivrige forsøg på valgsvindel fra bl.a. ACORN's side, så vandt Obama fair and square, hvad man naturligvis må respektere.

Obamas sejrstale var - traditionen tro - en udstrakt hånd til hele Amerika, også til dem, der ikke havde stemt på ham. Vi kan så håbe(!) at han også mener det. Og klogt nok forsøgte han at skrue lidt ned for de helt urealistiske forventninger mange af hans tilhængerer har til ham.
I lighed med kong Knud, har Obama trods alt ikke magt til at befale tidevandet at trække sig tilbage, selvom han kom til at love noget andet under valgkampen.

McCains erkendelse af sit nederlag var nok en af de smukkeste og bedste taler, jeg har hørt fra hans side. Han var skuffet, selvfølgeligt, men han udtrykte en ærefuld erkendelse af sit nederlag. Også her var der en udtrakt hånd til hans politiske modstandere.

Tillykke herfra, Mr Obama med sejren, og må De vise Dem værdig til at beklæde embedet de næste fire år, sir!

Update: Obamas sejrstale.

Update 2: McCain accepterer sit nederlag.

Ingen kommentarer: