søndag, august 27

Saudiske kvinder tæver deres mænd

Verden er af lave. Nu også i Saudi-Arabien. I følge Jyllands-Posten står flere og flere kvinder bag husspetaklerne i det ellers ekstremt mands-dominerede land:
At der er problemer med hustruvold i et af verdens mest konservative og mandsdominerede samfund, kommer muligvis ikke som en overraskelse. Desto mere sensationel er den saudiarabiske avis al-Medinas afsløring af, at det er hustruerne, der står bag volden.

Ifølge dagbladet har det Nationale Samfund for Menneskerettigheder, en statsfinansieret og -kontrolleret organisation i Saudi-Arabien, foreløbig i år modtaget klager fra 23 mænd, som bliver slået af deres hustruer.
Der er grund til bekymring, hvilket det omtalte menneskerettighedsinstitut da også er:
Organisationen frygter nu, at »problemet kan vokse til et ukontrollerbart niveau«.
I betragtning af, at der er rundt regnet 27 millioner indbyggere i Saudi-Arabien (inklusive de 5,5 millioner gæstearbejdere, der lever retsløst under kummerlige forhold) og fraregner vi børn, enkemænd og homoseksuelle...


...i fald, der skulle være en enkelt tilbage; så er det altså rundt regnet to ud af en million mænd, der lider under den galoperende voldsbølge blandt saudiske koner. I sandhed godt, at de har et statskontrolleret menneskerettighedsinstitut, der kan råbe vagt i gevær.

Ikke mindst i betragtning af, at kvinder som bekendt ikke må køre bil, ikke rejse uden en mandlig slægtning som chaperone, eller for den sags skyld kun tillægges halvt sandhedsværdi når de vidner i retten og kun kan arve det halve af, hvad mænd har krav på.

Men det har naturligvis heller ikke noget med menneskerettigheder at gøre. Det er påbud fra den religion, der beskytter og ærer kvinder.