onsdag, maj 23

Polygami i Danmark

Flerkoneri er et fænomen, der er i stigning i Dnamark blandt muslimske mænd, skriver Berlingske Tidende.
I indvandrermiljøerne er flerkoneri langt fra unormalt. Familiestyrelsen kender til fænomenet, der ifølge jobkonsulent ligefrem er i fremmarch.

"Jeg er en fyr, som er lykkelig gift og søger en kone nr. 2."

På ægteskabsbureauet Zawaj.dk leder gifte muslimske mænd efter flere koner.

Og både Familiestyrelsen og integrationskonsulenter bekræfter, at fænomenet flerkoneri - polygami - eksisterer i Danmark.

Mændene omgår typisk de danske regler, der forbyder flerkoneri, ved at lade en imam stå for bryllup nummer to.

Ifølge Mohammad Rafiq, jobkonsulent i Københavns Kommune og integrationsdebattør, er antallet stigende.

- I København er der eksempelvis et sted, hvor den ene familie - mand, kone og børn - bor i en lejlighed sammen. I lejligheden ved siden af bor kone nummer to med det andet sæt børn.

I Familiestyrelsen peger chefkonsulent Lars Thøgersen på, at det kan være et problem i forbindelse med svindel med offentlige ydelser.
Og det er det eneste problem?

I øvrigt er Zawaj.dk et godt eksempel på vellykket integration:
Information: Vi har kontaktet en række muslimske institutioner, både i Danmark og udlandet, for at sikre at ideen til oprettelse af en sådan hjemmeside er i overensstemmelse med islamiske regler. Samtlige muslimske institutioner fandt ideen opmuntrende og opfordrede til at starte projektet, med respekt for de forudsætninger, som er gældende i islamisk sharia.

'Og hvad Sendebudet giver jer, skal I tage imod. Og hvad han forbyder jer, det skal I afholde jer fra.' (59:7)
Altså et Halal kontaktbureau. Så kan vi alle være rolige. Et par hurtige opslag på nogle af profilerne giver flere tankevækkende eksempler på velintegrerede indvandrere. Her fra en herre, der søger sig en hustru (dog tilsyneladende kun nummer et):
I do not know much danish and have no real plans to learn it either so only interested in someone who is fluent in either english or urdu
Men pigerne lyder da søde. En 18-årig, der ikke vil nævne sin hårlængde fordi hun går med tørklæde, en 25-årig, der under hårfarve skriver "hijab" og i øvrigt mener, at "For mig betyder nationalitet intet så længe man er muslim..... ".

Nu er der jo ikke noget unaturligt i, at troende muslimer gerne vil giftes med en muslim. Så er der i det mindste én ting mindre at skændes om. Men for mig at se vidner dette dating site i høj grad om en opbygning af et parallelsamfund, som absolut ikke er hverken naturlig eller ønskværdig.

3 kommentarer:

J. Ottesen sagde ...

bruger muslimer ikke også Dating.dk ?
www.dating.dk

Mikael sagde ...

Det er da meget muligt, men dating.dk er ikke - såvidt jeg kan se, målrettet mod troende muslimer. Det gør en forskel jvf. de eksempler jeg nævnte.

Dansk Realist sagde ...

Spørg aldrig en burka-kvinde om hendes alder.

Mumier er sædvanligvis et par tusind år gamle!