torsdag, maj 24

Et ton (bullshit) mindre, tak

DR's Aftenshowet havde her til aften to klimaeksperter inde og diskutere Den Globale Opvarmning, nemlig sangerne Peter Belli og Dicte. Sistnævnte havde fået til opgave af Miljøministeriet at lave en sang, der skal få os hver især til at udlede et ton mindre CO2 om året.



Dicte, som den følsomme kunstner hun er forklarede den venlige studievært, Peter Kjær, hvor hårdt det havde været at få inspiration til sangen, men heldigvis havde hun sin fire-årige søn, der kunne stille de relevante spørgsmål. Den slags har små børn det jo med at spørge om, F.eks. "Hvad var det dig og far lavede i nat siden du larmede sådan?"

Men i det givne tilfælde havde Dicte og purken set et nyhedsindslag om et "isbjerg, der havde revet sig løs fra Canada," og drengen havde spurgt om det kunne ramme os. Denne hændelse, der nok er enestående i Verdenshistorien er utvivlsomt medvirkende til, at en del af sangen lyder:

Har vi feber
Og istid på vej?


Et helt naturligt spørgsmål i debatten om global opvarmning.


Peter Belli på sin side forklarede, at han skam også gør sin pligt i forhold til miljøet. Han køber således ikke længere "skrabeæg fra burhøns", men udelukkende fra fritgående høns, "så det er virkeligt noget jeg går op i", som han fortalte, uden det helt gik op for mig, hvordan hans blødkogte morgenæg nedsætter hans udledning af CO2. Men jeg er jo heller ikke klimaekspert.

Eller sanger.

Sangen (som slet ikke er dårlig, hvis man kan abstrahere fra teksten) kan høres her i ikke færre end fire versioner. Gad vide, hvad en mixer-pult bruger i strøm. Nå, jeg vil antage, at den er blevet drevet af solenergi, og at de fire producere har kørt på cykel da skulle i studiet for at remixe sangen. Alt andet ville jo være miljømæssigt helt uansvarligt.

onsdag, maj 23

Polygami i Danmark

Flerkoneri er et fænomen, der er i stigning i Dnamark blandt muslimske mænd, skriver Berlingske Tidende.
I indvandrermiljøerne er flerkoneri langt fra unormalt. Familiestyrelsen kender til fænomenet, der ifølge jobkonsulent ligefrem er i fremmarch.

"Jeg er en fyr, som er lykkelig gift og søger en kone nr. 2."

På ægteskabsbureauet Zawaj.dk leder gifte muslimske mænd efter flere koner.

Og både Familiestyrelsen og integrationskonsulenter bekræfter, at fænomenet flerkoneri - polygami - eksisterer i Danmark.

Mændene omgår typisk de danske regler, der forbyder flerkoneri, ved at lade en imam stå for bryllup nummer to.

Ifølge Mohammad Rafiq, jobkonsulent i Københavns Kommune og integrationsdebattør, er antallet stigende.

- I København er der eksempelvis et sted, hvor den ene familie - mand, kone og børn - bor i en lejlighed sammen. I lejligheden ved siden af bor kone nummer to med det andet sæt børn.

I Familiestyrelsen peger chefkonsulent Lars Thøgersen på, at det kan være et problem i forbindelse med svindel med offentlige ydelser.
Og det er det eneste problem?

I øvrigt er Zawaj.dk et godt eksempel på vellykket integration:
Information: Vi har kontaktet en række muslimske institutioner, både i Danmark og udlandet, for at sikre at ideen til oprettelse af en sådan hjemmeside er i overensstemmelse med islamiske regler. Samtlige muslimske institutioner fandt ideen opmuntrende og opfordrede til at starte projektet, med respekt for de forudsætninger, som er gældende i islamisk sharia.

'Og hvad Sendebudet giver jer, skal I tage imod. Og hvad han forbyder jer, det skal I afholde jer fra.' (59:7)
Altså et Halal kontaktbureau. Så kan vi alle være rolige. Et par hurtige opslag på nogle af profilerne giver flere tankevækkende eksempler på velintegrerede indvandrere. Her fra en herre, der søger sig en hustru (dog tilsyneladende kun nummer et):
I do not know much danish and have no real plans to learn it either so only interested in someone who is fluent in either english or urdu
Men pigerne lyder da søde. En 18-årig, der ikke vil nævne sin hårlængde fordi hun går med tørklæde, en 25-årig, der under hårfarve skriver "hijab" og i øvrigt mener, at "For mig betyder nationalitet intet så længe man er muslim..... ".

Nu er der jo ikke noget unaturligt i, at troende muslimer gerne vil giftes med en muslim. Så er der i det mindste én ting mindre at skændes om. Men for mig at se vidner dette dating site i høj grad om en opbygning af et parallelsamfund, som absolut ikke er hverken naturlig eller ønskværdig.

tirsdag, maj 22

100 års morskab


Nå, ja knapt nok. Men i dag er der grund til at lade kippe med flaget, for det er 100 år siden verden blev beriget med Hergé, Tintins far.

Læs endeligt også Bibliopaten på Politiken, én af de få grunde til at læse denne pamflet. Han stiller sine læsere den umulige opgave at finde den morsomste scene i de 23 albums, Hergé nåede at fuldende.

Her er mit bud på en herlig tegning. Ikke just politisk korrekt i vore dage, men hvad så. Den er stadig morsom.



Tegningen er hugget fra Monokultur

I øvrigt går bloggen her i dvale nok engang den næste uges tid. Opbrud, flytning og yadda yadda. I mellemtiden giver jeg mit humør en gang lak med Tintin og co.

torsdag, maj 10

Gerners tørklæde

Sognepræst Edith Thingstrup har en rigtig god kommentar i Berlingeren i dag omkring tørklæder - tilsyneladende ikke online.
(...) Asmaas tørklæde lader ikke en lok slippe ud. I virkeligheden er hun et eksempel, at Vollsmose kan være mere fundamentalistisk end Teheran. De smarte kvinder i Teherans mondæne shoppingcentre sætter deres tørklæder, så det affarvede hår ikke bare titter, men ligefrem vælter ud. De trodser mullaherne med deres hår.



Asmaa underkaster sig, uniformerer sig, ensretter sig. (..) Asmaa understreger med sin påklædning, at hun er soldat i en højere sags tjeneste. Hun bærer ikke tørklædet af tradition, men fordi hendes religion kræver det.
(...)
Elsebeth Gerner vil gerne vise sin solidaritet med de muslimske kvinder. Og det var da egentligt en ganske sympatisk tanke. Men hvordan valgte hun at vise sin solidaritet? Hun gjorde ved at tildække sit hår 100 procent, ligesom Asmaa. Havde Elsebeth gerne blot ladet en enkel lok titte frem, så havde hun faktisk været solidarisk med de iranske kvinder, der får tæsk, hvis de vover sig ud i de gader, hvor "moralens vogtere" hersker. Men Gerner valgte den fundamentalistiske påklædning. Det ville svare til ikæde sig skrårem og sorte støvler, bare fordi man ville forsvare, at spejderne eller Frelsens Hær skulle have lov til at gå med uniform. Hvor dum kan være? (...)



[D]em, der vælger en bestemt påklædning - det være sig piercede punkere, uniformerede nazister, hængerøvede teenagere eller formummede kvinder - må finde sig i andres reaktioner. (...)

Og resten af samfundet bør frit kunne sige, hvad de mener om mennesker, der uniformerer sig. Hvis ikke en uniform sender et signal om potentiel fascisme, har vi virkeligt ikke lært meget af det 20. århundrede forfærdelige historie.
Vel talt! At Enhedslisten ikke har problemer med fascisme og diktatur kan ikke komme bag på nogen. Men Elsebeth Gerner? Er hun bare dum?

Jeg mindes en udsendelsesrække på DR tilbage i 90'erne, hvor en ung blond pige (Henriette Honoré tror jeg det var) skulle skaffe så mange penge som muligt til diverse veldædige projekter på 24 timer. Én af ideerne var at lave en støtte-cd med de sædvanlige kunstnere, hvor overskudet skulle gå til et eller andet værdigt trængende. Den blonde pige opsøgte Gerner Nielsen, som var kulturminister på den tid og spurgte om ikke cd'en kunne blive fritaget for moms, så den ville blive billigere, og flere mennesker derfor ville købe den.

Gerners svar var, at hun ikke var tilhænger af, at staten skulle skrue op og ned for momsen uanset det gode formål - hvad der et fair nok synspunkt, men hendes endelige afvisning gjorde et vist indtryk på mig: (Fra hukommelsen) "Det er i hvert fald ikke noget, jeg vil stemme for, så det kan du godt glemme!"

Er Gerner virkelig uvidende om islamismens totalitære karakter - eller har hun selv et absolutistisk gen i sig? Magtfuldkomheden i hendes bemærkning kunne godt lade én lidt i tvivl.

onsdag, maj 9

Aggers Liste

Carsten Agger har lavet en slags Stasi-liste over blogs, han ikke bryder sig om. Et katalog over "Skrigosfæren", som han kalder det. Altså bloggere, han ikke er enig med.

Jeg blev opmærksom på hadelisten via Kimpolina, åbnede spændt linket og begyndte at scrolle.

Hmm, Urias, Polemiken, Hodja, Veritas... mit blodtryk steg mod faretruende højder. Hvorfor var jeg ikke på listen? Her sidder man i timevis og udgyder sit hjerteblod, og så er man end ikke værdig til en plads i Aggers wall of shame. Kunne man mon lægge sag an mod Agger? Det må da grænse til injurier ikke at være i hans kartotek over fascistoide samfundsfjender!

Og så, til min usigelige lettelse, fandt jeg min ringhed allernederst på siden! En sten faldt fra mit hjerte. Tak Agger. Du har glædet en gammel mand, som i sin ungdoms vår plejede at stemme på et af partierne i dit konglomerat. Ak, disse minder...

mandag, maj 7

Ny Alliance

Så skete det endeligt: Naser Khader tog konsekvensen af de mange tabte magtkampe i Det Radikale Venstre og har dannet et nyt parti, Ny Alliance sammen med partifællen Anders Samuelsen samt Gitte Seeberg fra de Konservative.



Så hvad vil det så betyde på Borgen? Det nye parti (der allerede i skrivende stund har næsten 3000 medlemmer) har erklæret sig som et "borgerligt midterparti, der vil bygge bro mellem blokkene". Ikke det mest revolutionerende budskab man har har hørt, men i konsensus-Danmark er der ikke mange stemmer i at være på fløjene.

Foreløbigt har partiet ikke et egentligt program, men på hjemmesiden kommer de med nogle - temmeligt luftige - hensigtserklæringer: Skatte-reform, der skal sænke skatten på arbejde, "human flygtningepolitik", 1% af BNI til udviklingsbistand, en faglig og kreativ folkeskole osv.

Altsammen noget, der skal appellere til de såkaldte "anstændige" borgerlige vælgere.

Hvad sker der, hvis partiet kommer ind ved næste valg?

R vil utvivlsomt miste nogle mandater, men da Jelved ikke har formået at bruge de mandater hun allerede har til noget som helst, kan hun jo være ligeglad. Hvis Marianne Jelved får en vælgerlussing vil hun formentlig trække sig tilbage og overlade ruinerne til Margrethe Vestager.

Alliancen vil sikkert også suge nogle stemmer fra S og V til sig, men næppe i større mængder.

Nej, er der en mand, der ikke sover godt i nat er det Bendt Bendtsen. Store dele af hans bagland er lede og kede af samarbejdet med Dansk Folkeparti og dette initiativ kommer som sendt fra himlen. Hvis de "anstændige borgerlige" finder på at masse-udvandre fra de Konservative i protest mod det "vulgære" DF, har Bendtsen et alvorligt problem.

Det samme har Anders Fogh. Han vil risikere at blive tvunget til at vælge mellem DF og Alliancen. For en sikkerheds skyld har han da også allerede været ude med en fremstrakt hånd til Khader & Co.


Det skal i hvertfald blive interessant at se, hvad der videre sker.

Update: Jarl har naturligvis a field day. Bør ikke misses!

søndag, maj 6

The Hitch!

Fremragende interview med Christopher Hitchens i anledning af hans nye bog God Is Not Great: How Religion Poisons Everything og hans nye amerikanske statsborgerskab.

Endelig en reporter, der kommer hele vejen rundt (sådan da) om et meget komplekst menneske. Martin Krasnik forsøgte for et årstid siden for Weekendavisen, men det lykkedes ikke rigtigt, måske fordi interviewet kom til at handle for meget om Muhammed-krisen.




Men dette er rigtig godt. Bør afgjort læses.

Hitchens artikelsamling her.

Anna hacket??

Er Anna Lyttiger blevet hacket? Hver gang jeg prøver at klikke mig ind, bliver jeg omdirigeret til en pr0n-søger. Tre-fire klik på tilbage-knappen giver adgang til en rå udgave af bloggen.

Det kan selvfølgeligt godt være en snedig måde for Anna tjene lidt håndører på, men jeg tvivler :-).

Løgne og halve sandheder

Jyllands-Posten har en god og tankevækkende leder i dag, søndag.
UANSET hvad der præcist skete, og hvad der præcist blev sagt, sunget og gjort under en ganske fugtig sammenkomst i restaurant Grøften i Tivoli den 13. april, tegner der sig nu et billede af en pseudoskandale, som alene har fået liv på grund af dagbladet B.T.

14 dage efter konstaterede avisen på forsiden, at folketingsmedlem Morten Messerschmidt »Hylder Hitler i Tivoli.«
Det viser sig, at han har sunget én tysk sang, nemlig den tyske nationalsang, som er skrevet i 1841, altså nogle år før nazismens indtog i Tyskland. Det første vers anses i Tyskland i dag for højst upassende, fordi det associerer til nazisternes misbrug af sangen, men at kalde den for en nazi-sang er mildt sagt en tilsnigelse, og forsideoverskriften »Hyldede Hitler i Tivoli« er der slet ikke belæg for. (...)

Sagen er endnu et ubehageligt eksempel på, at en medieskabt begivenhed på kort tid kan blive oplevet virkelighed, og at løgn og bagtalelse på uhyggeligt kort tid kan overtage mediebilledet.

Messerschmidt har med egne ord været fuld, plat og pinlig og dermed bragt sig i en sårbar position, men det er der sandt at sige andre politikere, der har præsteret uden at betale med deres politiske karriere.

Et andet eksempel på en løgn, der hurtigt blev til en medieskabt sandhed, overgik folketingsmedlem Søren Krarup fra Dansk Folkeparti. Gratisavisen Nyhedsavisen meddelte på forsiden, at Søren Krarup kaldte homoseksuelle for handikappede.

Det var en bevidst svinestreg fra Nyhedsavisens side, for redaktionen måtte vide, at Krarup blot havde påpeget den biologiske kendsgerning, at homoseksuelle ikke kan få børn sammen og tilføjet, at det godt kunne betegnes som et handikap.

Forskellen er åbenlys, men i løbet af kort tid havde pressen - beklageligvis også denne avis - adopteret påstanden om Krarups generelt fornærmende betegnelse af homoseksuelle.

Rækken af medieskabte sandheder er lang og trist. Det betragtes i dag næsten over alt som en kendsgerning, at Karen Jespersen som indenrigsminister over en kam ville have deporteret asylsøgere til en øde ø.

Sandheden er, at hun alene talte om kriminelle østeuropæere, som i ly af en asylanmodning kom hertil for at udøve deres kriminalitet. Om disse kriminelle sagde hun, at de burde isoleres et sted, hvor de ikke kunne udøve deres kriminalitet, og tilføjede: Det kunne være en ø.

Allerede næste dag var øen blevet ØDE og har været det lige siden.

Henrik Gade Jensen måtte forlade sin stilling som spindoktor for kirkeministeren, fordi dagbladet Information løgnagtigt havde tillagt ham nazi-sympatier.

Den afskyelige sentens, »hvad ikke alle kan lære, må ingen lære,« tilskrives Ritt Bjerregaard fra hendes tid som undervisningsminister. Hun har hverken sagt eller skrevet det, men citatet hænger ved.

Disse eksempler tjener til både selvransagelse og øget ansvarlighed i medierne. Internetmediernes sekund-til-sekund-nyhedsformidling skærper kravet om kontrol og eftertænksomhed, for en løgn kan på sekunder være læst, gentaget, forstærket og dermed være stort set umulig at trække tilbage.

De mindre løgne kan være irritationsmomenter. De store kan ødelægge mennesker.
Avisen bringer ligeledes et glimrende læserbrev om sagen. (h/t: Universalgeniet. Læs også Jarl Corduas fortrindelige opsummerering af sagen.

fredag, maj 4

Mellemøsten er irrelevant

Weekendavisen har oversat et .essay af militær-historikeren og kommentatoren Edward Luttwak om Mellemøstens bedrøveligheder. Ikke nogen munter læsning.

onsdag, maj 2

Iransk avis: Ahmadinejad er "uanstændig"


Så har man set det med. Irans præsident Ahmadinejed kyssede sin noget i retning af 80-årige gamle lærerinde på hånden, og en sådan nærmest pornografisk opførsel sømmer sig naturligvis ikke for en statsleder. Jyllands-Posten skriver:
Den ultra-ultra-konservative iranske avis Hizbollah har på sin forside i dag et frådende angreb på præsidenten, der anklages for »uanstændighed« efter at have kysset sin gamle skolelærer på hånden.

»Denne type af uanstændighed har alvorlige konsekvenser såsom krænkelse af religiøse og hellige værdier,« skrev avisen, som også påpegede, at et så prominent og eklatant brud på den islamiske sharia-lovgivning ikke er set siden shahens dage.

I følge sharia-lovene er det forbudt for mænd og kvinder at have fysisk kontakt, med mindre de er i familie med hinanden. Læreren havde ganske vist handsker på, at det var ikke tilstrækkeligt til at berolige Hizbollah. Avisen benytter lejligheden til at minde om en af præsidentens mere opsigtvækkende udspil i fjor:

»Denne forbløffende handling fra præsidenten kommer på et tidspunkt, da de trofaste endnu ikke har glemt hans beslutning om at tillade kvinder at kigge på fodbold,« skriver Hizbollah.
Hvad skal det ikke ende med. Håndkys og kvindelige fodboldtilskuere. O tempora. O mores! Nejad fører landet i ulykke. Han undergraver jo landets moralske oprustning, der bl.a. har medført, at mænd ikke længere må blive klippet efter vestligt forbillede og kvinder risikerer at blive antastet eller det, der er værre for at lade en hårlok komme til syne i gadebilledet.




Men tilbage til den promiskuøse præsident. Det halv-officielle nyhedsbureau Fars skriver ifølge Mideast Youth om episoden (stave- og oversættelsesfejl fra originalen):
This morning, while the elite Iranian teachers were meeting Ahmadinejad, a very fascinating event happened. Mrs. Najmeh Gholi Pour, Ahmadinejad’s first grade teacher, was brought in without his knowledge. So, at the middle of the ceremony, he knew her and honored her. He gave her a special gift and kissed her hands, which were covered with gloves. He said “it is a very emotional moment for me to meet my teacher. I’d love to seat and cry for an hour”.




Bemærk spanskrørsstokken. Gad vidst om Ahmadinejads trang til at græde udspringer af en erindring om hans glødende balder, når han havde været uartig i Frøken Puors timer.

(Flere billeder fra skandalen her.)