onsdag, juni 14

Søvndal: Bush og Fogh er clairvoyante

******

(Note from editor: Denne post skulle strengt taget have været på i går, men der kom en fodboldkamp i vejen. Og eftersom Fru Turban er af polsk afstamning, måtte jeg jo prioritere. Ikke at det hjalp, Tyskland vandt som sædvanligt til sidst.)

*******

Villy Søvndal er på krigsstien igen. Desværre med de sædvanlige sørgelige resultater.

Denne gang gør han sig selv til grin i et indlæg i gårsdagens Information, hvor han beskæftiger sig med et brev han gav til Anders Fogh Rasmussen i håb om at denne ville viderebringe det til George Bush under Foghs besøg i Washington.

Søvndals epistel beskæftiger sig meget krigen i Irak (newsflash: Han er imod!) og den terror der sker i landet (det er Bush og Foghs skyld altsammen!), men kommer også ind på Kyoto-protokollen (Ryd forsiden: Han er for!).

Alt dette er naturligvis velkendt til kedsommelighed, men han læserbrev slutter dog ganske overraskende: De Onde Kræfter i såvel USA som i Danmark havde åbenbart forudset de nuværende statslederes magtovertagelse længe inden de selv blev valgt.

I det sidste afsnit af Søvndals indlæg hedder det således:
"Selv føler jeg mig langt fra overbevist, at Danmark havde tiltrådt Kyoto-protokollen, hvis Fogh havde været ved magten dengang.
Og det var som bekendt Bush' venner, som i sin tid ville have stemt Al Gore og Bill Clinton ned i Senatet, hvorfor de simpelthen droppede at lægge aftalen frem for Senatet. Derfor er er USA den dag i dag ikke medunderskrivere af endsige efterlever målsætningen fra Kyoto."


Clinton underskrev Kyoto i november 1998 men undlod ganske rigtigt at sende den videre til ratificering i det parlamentariske system, vel vidende at han i så fald ville lide et ydmygende nederlag.

Bush må have udvist en rent ud sagt djævelsk forudseenhed ved på en eller anden udspekuleret måde at have manipuleret de amerikanske vælgere til allerede i 1992 at indvælge sine "venner", hele otte år før han selv besluttede at at stille op som kandidat til præsidentposten.


Videre skriver Søvndal, med adresse til Fogh:

"Og med en statsminister, der har fostret en Bjørn Lomborg ...

Lomborg blev kendt i en større offentlighed da han sammen med nogle af sine studerende fik publiceret fire Kroniker i Politiken (æres den der æres bør) hvor den første blev trykt 12. januar 1998.

På det tidspunkt sad Poul Nyrup Rasmussen solidt på magten, bakket op af blandt andet Søvndals stemme og Svend Auken var miljøminister, travlt beskæftiget med at udtænke opfindsomme skattestigninger grønne afgifter. Anders Fogh var næsten to år fra sin knusende valgsejr over Nyrup.

Det er i det hele taget karakteristisk, at Søvndal har utroligt svært ved at anerkende, at både Bush og Fogh er valgt ved fuldt ud demokratiske valg. De har med andre ord et folkeligt mandat, et udtryk som venstrefløjen ellers har taget patent på. (Venstrefløjen elsker i det hele taget ordet "folkelig". Det kan man ikke mindst se under EU-debatter. F. eks. har de andre lande nok et demokrati, men vi har et folkestyre og det er meget bedre.)

Nå højrefløjen vinder et valg kan det derfor kun være på grund af kyniske spindoktorer, lyssky støtte fra onde kapitalistiske erhvervskredse eller rent ud valgsvindel. Den dag venstrefløjen vinder (og det gør de jo før eller senere) vil det være resultatet af en sund folkelig reaktion mod al denne undertrykkelse.

Socialismen har jo aldrig gjort nogen noget ondt!

Ingen kommentarer: