torsdag, juni 29

Hirsin Ali-sagen koster Hollands regering livet

Hollands regering træder tilbage
Baggrunden er en strid om indvandrerministeren og måden, hun har håndteret sagen om den islam-kritiske Ayaan Hirsi Ali.Den hollandske regering træder tilbage.

Det oplyser premierminister Jan Peter Balkenende.

Han fortalte torsdag aften parlamentet, at den regerende koalition er brudt sammen, og at han vil gå til dronning Beatrix for at fortælle, at der udskrives valg.

Baggrunden er en strid om indvandrerminister Rita Verdonk og måden, som hun håndtere sagen om den islam-kritiske Ayaan Hirsi Ali.
Så langt er de fleste danske medier enige (al den stund, de citerer det samme Ritzau-telegram.) Politiken har dog sin helt egen vinkel på sagen:

De hollandske myndigheder fratog Hirsi Ali hendes statsborgerskab, på grund af anklager om at hun havde fået opholdstilladelse på falsk grundlag. Senere besluttede indvandrerministeren imidlertid, at hun kunne beholde statsborgerskabet.

Politiken vender sagen fuldstændigt på hovedet. (Avisen nævner ikke Ritzau, men krediterer sig selv) De får det til at lyde som om, det var benhårde bureaukrater i ministeriet, der havde frataget Hirsi Ali hendes statsborgerskab, en beslutning den behjertede Rita Verdonk omgjorde, hvilket så skulle være grunden til at regeringen nu må træde tilbage.

Faktisk var det Rita Verdonk, som insisterede på, at Hirsi Ali skulle fratages sit Hollandske pas, en beslutning hun fik en voldsom kritik for. Hun blev bl.a grillet i en maraton-parlamentsdebat, som Zacht Ei fulgte live.

DR har en anden og nok mere realistisk forklaring på regeringens tilbagetræden:

Beslutningen kommer efter at det mindste parti i regeringen, D66, har mistet tilliden til immigrationsminister Rita Verdonk oven på sagen om forfatteren og det tidligere parlamentsmedlem Ayaan Hirsi Alis statsborgerskab.

DR for to dage siden :


Hirsi Ali har været under skarp kritik, fordi hun opgav et falsk navn og fødselsdag, da hun kom til Holland i 1990erne på flugt fra et arrangeret ægteskab. Oplysningerne fik i sidste måned indvandringsminister Rita Verdonk til at annullere Hirsi Alis statsborgerskab.

Men nu seks uger senere siger Rita Verdonk, at Hirsi Ali alligevel kan beholde sit hollandske pas på grund af nogle særlige regler.
Så et skridt frem og ganske mange tilbage for "Jern-Rita", som havde håbet på at blive Hollands næste statsminister ved at profilere sig som en hård, indvandrer-kritisk politiker. Desværre for hende var muslimen Hirsi Ali endnu mere kritisk overfor islam end Verdonk - og også mere populær.

P.S. Christopher Hitchens har en god gennemgang af sagen. Han byder hende velkommen til USA, man jeg er enig med ham i, at vi har mere brug for hende i Europa.

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Jeg er ikke enig i, at Europa har brug for Hirsi Ali. Hun er ganske vist kritisk over for islam, og ganske vist gør det faktum, at hun er neger, det nemmere for hende at trænge igennem den europæiske kulturradikale/socialistiske mediehørm. Men hun er nu engang en fremmed, og en løgnagtig en af slagsen tilmed, og derfor burde hun rejse hjem til Afrika.

Det er dog interessant, hvordan Hirsi Ali både før og efter denne sag er en sten i skoen på de europæiske kulturradikale socialister. Først fordi hun var islamkritisk, dernæst fordi hun var en løgner. For "flygtninge" kan jo per definition ikke lyve, de er jo gode mennesker, og negre er også altid gode mennesker.