mandag, juli 31

Hizbollahs "ret til selvforsvar"

En vis Jan Hoby, som Minut ganske rammende beskriver som "meget aktiv på venstrefløjen", har formået Berlingske Tidende til at publicere et læserbrev (ikke online) i dag, betitlet "Hizbollahs ret til selvforsvar":
Mediernes næste entydige dæmonisering af Hizbollah nærmer sig det groteske. Det fremstilles i bedste fald, som om to "lige slemme voldsparter" står over for hinanden, men som oftest som om det kun er Hizbollah, der er problemet. Virkeligheden er noget anderledes.
Virkeligheden er ganske rigtigt noget anderledes. Jan Hoby læser tydeligvis ikke de samme aviser som jeg.

Politiken: Norge, Sverige og EU fordømmer israelsk angreb.
Intet kan retfærdiggøre israelsk angreb, siger EU's udenrigspolitiske talsmand.

Berlingeren: Israelsk angreb vækker verdens vrede. Israelske missiler dræbte i går over 60 civile - primært ældre, kvinder og børn - i byen Qana i Sydlibanon. Tragedien blev fordømt verden over. Den danske udenrigsminister kalder angrebet »helt uacceptabelt«. FNs Sikkerhedsråd hasteindkaldt i aftes.

Jyllands-Posten: Olmert: Israel vil fortsætte angreb
Israel vil fortsætte angrebene i Libanon, indtil truslen om raketangreb er ophørt, og fangne soldater er frigivet.

Information: Hizbollah er en moderne virksomhed
Ligesom de dramatiske kampe ved Bint Jbeil i sidste uge vil gårsdagens blodige flyangreb på den sydlibanesiske landsby Qana ikke føre til nogen afgørende svækkelse af Hizbollah.

Jan Hoby skribler videre:

Israel beklager sig over, at 2-3 israelske soldater er taget til fange, men Israel har selv hundredvis af palæstinensiske fanger og libanesiske fanger.

Nu graver israelerne mig bekendt ikke tunneler under grænsen og dræber og bortfører tilfældige værnepligtige i nabolandene. Jeg har heller ikke hørt om israelske selvmordbombere, som er blevet snuppet i at snige sig over grænsen til Libanon for at sprænge cafégæster i luften.

Israel beklager sig over, at Hizbollah bliver støttet af Iran og Syrien, men Israel modtager selv tre milliarder dollars i hjælp fra USA hvert år.

Måske fordi, der immervæk er forskel på at få hjælp til at forsvare sig selv, og på at modtage våben til at angribe civile.

Israel føler sig "truet" af Hamas og Hizbollah, men de seneste år er der dræbt ca. ti palæstinesere for hver israeler. Så hvem hvem er truet?

Denne form for bodycount er komplet idioti. Man kan lige så godt stille spørgsmålet: Sidste år lagde politiet X antal kriminelle i håndjern. I samme periode lagde kriminelle Y antal politibetjente i håndjern. Så hvem truer hvem?

Israel beklager sig over, at Hizbollah bruger missiler mod Israel, men de forsvarer sig kun mod områdets stærkeste militærmagt, som bruger alt fra F16-fly til missiler og kampvogne.

Ganske bortset fra, at Irael er blevet angrebet i årevis af raketter affyret fra Libanon og Gaza, hvordan kan det så være, at islamisternes raketter udelukkende er rettet mod civile dybt inde i Israel?

Hizbollah fremstilles også som en fascistisk terrororganisation af både venstre og højrefløjen i det politiske landskab.
Så Jan Hobys kammerat i Enhedslisten, Asmaa Abdol Hamid ser altså Hizbollah som en fascistisk terrorgruppe? Hvordan kan det så være, hun støttede dem så så sent som i fredags?Men hvis Hizbollah er en fascistisk terrororganisation, så er det vel o.k., at Israel bomber dem tilbage til stenalderen?

Ja for pokker! Endeligt en smule fornuft at spore hos Hoby. Glæden er dog kort:

Hizbollah er er hverken en fascistisk- eller en terrororganisation. Fascismens historiske funktion er at smadre arbejderklassen, ødelægge dens organisationer og undertrykke politiske frihedsrettigheder, når magthaverne er ude af stand til at regere og dominere ved hjælp af det demokratiske maskineri.

Rent bortset fra de indledende marxistiske floskler, så forekommer det mig at være en overordentlig præcis beskrivelse af en bevæbnet gruppering som Hizbollah: De nedsætter sig i det sydlige Libanon, håndhæver deres egen justits og indleder en krig mod nabolandet! Og den libanesiske regering er ude af stand til at regere og dominere ved hjælp af det demokratiske maskineri i de områder, Hizbollah dominerer.

At tale om Hizbollah som en terrororganisation er absurd, for hvilken terrororganisation har masseopbakning i sin egen befolkning?


Tjae, for eksempel: IRA i Nordirland og ETA i Baskerlandet nød i sin tid stor opbakning i befolkningen, indtil befolkningen fik nok af den afsindige vold. Det samme vil forhåbentligt før eller siden ske for araberne, omend man kan have sine tvivl.

Syv ud af ti libanesere støtter Hizbollahs bortførelse af de to israelske soldater, der står bag konflikten mellem de to lande, viser en meningsmåling. (...)

Jeg skal her være så elskværdig at se bort fra Jan Hobys ubehjælpsomme sprogbrug, som kaster hele skylden for konflikten på tilfældige to israelske soldater, og ikke på deres kidnapning og drabene på deres kammerater. I øvrigt ender med at give Hoby Hizbollah ansvaret for hele miseren:
86,9 procent af de adspurgte bakker op om Hizbollahs angreb på Israel. (...) Opbakningen er størst blandt Libanons shiamuslimer, hvor 96,3 pct. mener, at bortførelsen af soldaterne var rigtig.

Så fra at fremstille Hizbollah som frihedskæmpere, som blot forsvarer sig mod Israels enorme militære overmagt er det pludseligt Hizbollah, der - åbenbart ud fra et slags folkeligt mandat, startede krigen.

Enhver har lov til at skifte mening, det har jeg selv gjort flere gange i mit liv, men at gøre det i løbet af et enkelt læserbrev slår vist alle rekorder.

Ingen kommentarer: