mandag, juli 24

"Kritiske" muslimer støtter ekstrem Islamisme

Så meget for at "bygge bro" mellem Islam og vesten. Shirin Khankan, grundlægger af Kritiske Muslimer demonstrerer sin kritik. Nej ikke af muslimer, sjovt nok.

Fra Sapphos fortrinlige dækning af fredagens anti-Israel demo i København:

En af Sapphos kilder talte med en temmelig rystet irakisk tilhører på Rådhuspladsen, der kunne berette, at en af Hizb ut-Tahrir-talerne mindst fem gange havde truet jøder med døden.


Sherin Khankan (midt i billedet med taske) deltog i Hizb ut-Tahrirs demonstration. Foto: Sappho
Sherin Khankan melder kulør
Men der var visse ændringer i forhold til Hizb ut-Tahrirs sædvanlige facon: Hvor Hizb ut-Tahrir tidligere talte om den zionistiske stat, hedder det nu åbenlyst ”Jødestaten”. Hizb ut-Tahrirs sikkerhedsfolk optræder ikke længere med hvide armbind, men er mere diskrete, i hvide skjorter og mørke benklæder.

Organisationens talsmand i Danmark, Fadi Abdullatif, er tidligere dømt for trusler mod jøder og benytter sig gerne af en truende og aggressiv retorik, men det er ikke tidligere sket, at organisationens tilhængere åbenlyst er gået til angreb på omkringstående, som det skete denne fredag.

Endelig er der grund til at bemærke en yderligere nyskabelse: Blandt Hizb ut-Tahrir-demonstranterne på Rådhuspladsen bemærkede man lederen af de såkaldte "Kritiske Muslimer" Sherin Khankan, der ud over at have opdyrket et ry som moderat også er medlem af Det Radikale Venstre.Jeg glæder mig til at se Sherin på DR2 i endnu en "Integration eller Fredelig Sameksistens" debat sammen med Tøger Seidenfaden og Abdul Wahid Pedersen. Kurt Strand skal naturligvis som sædvanlig være ordstyrer.
Nogen, der tør vædde en Københavnerstang på, at Sherin får lov til at sno sig ud af et spørgsmål om, hvad hun egentligt laver i en demonstration sammen med fascistiske hvidskjorter? Hvis spørgsmålet overhovedet bliver stillet.

NB: se også Uriasposten

Ingen kommentarer: